EDGE Amsterdam West

EDGE Amsterdam West is te vinden op Basisweg 10 in de transformerende buurt van Amsterdam West. Het gebouw bestaat uit een zevental unieke bouwlagen in de vorm van acht klavers, gelegen rondom een centraal groen hart.

EDGE Amsterdam West

Ontwikkelaar:
EDGE Technologies
Architect:
de Architekten Cie.
Adviseur:
DWA
Aannemer:
G&S bouw
Installateur:
De Bosman Bedrijven

Projectintroductie

Vlakbij station Sloterdijk en direct gelegen langs de A10 in Amsterdam West is een jaren '70 kantoorgebouw van ruim 60.000 m² herontwikkeld tot EDGE Amsterdam West. Het gebouw is voorzien van een spectaculaire glazen koepel, waardoor de binnenruimte is getransformeerd tot het nieuwe hart van het gebouw. De koepel heeft een micro-geometrisch ontwerp, een subtiele knipoog naar de denkwijze van Oyevaar, de originele architect van het gebouw.

Tijdens de herontwikkeling zijn de gevels aangepakt om meer daglicht op de kantoorverdiepingen te krijgen en zijn de liftschachten vervangen door vier prominente trappen. Natuurlijk daglicht was een belangrijke voorwaarde bij deze herontwikkeling, daarvoor zijn acht schachten omgebouwd tot lichtkoven, waarmee natuurlijk daglicht naar alle verdiepingen wordt gebracht. De firma's APG en Alliander behoren tot de nieuwe huurders van EDGE Amsterdam West.

Slim, gezond en duurzaam tegelijk zijn

EDGE Amsterdam West is een opmerkelijk gezond en duurzaam gebouw dankzij het geavanceerde technologieplatform van het bedrijf. In Smart Building EDGE Amsterdam West worden de hoogste niveaus voor duurzaamheid en gezondheid gerealiseerd: BREEAM Outstanding en WELL Platinum. Het gebouw is zelfs al ‘Paris Proof 2050’; zo is het gebouw aardgasvrij en energie positief. Onze collega’s van HC RT Regeltechniek hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Leveringsomvang HC KP

Wij zijn in een vroeg traject aangehaakt bij de bouwpartners om te onderzoeken welke klimaatplafondoplossingen het beste zouden passen bij de vorm van het pand en de eisen die gesteld werden aan de kantoorvloeren. Dit heeft geresulteerd in de toepassing van een C-bandraster klimaatplafond, waarbij meerdere richtingen in het plafond aangebracht zijn die aansluiten bij de gewenste flexibiliteit en esthetica. Het plafond draait namelijk mee met de oriëntatie ten opzichte van het atrium, hierdoor zijn de gemonteerde lichtlijnen rondom het atrium allen evenwijdig aan het atrium aangebracht.

De klimaatelementen die zijn toegepast in de plafondpanelen, zijn onze ClimaPe kunststof klimaatelementen. Deze elementen zijn verwerkt in de plafondpanelen en aangesloten op de HC KP verdeelleidingen. Per klaver zijn meerdere regelsets geplaatst door De Bosman Bedrijven, waarop wij de verdeelleidingen hebben aangesloten.

Hoge geluidsabsorptie

De toegepaste HC KP klimaatplafonds voldoen aan een zéér hoge geluidsabsorptie. Akoestisch adviseur DGMR stelde daarnaast voor de bovenste verdieping nog hogere eisen op dit vlak, aangezien daar de plafonds hoger zijn gemonteerd. Hier hebben we invulling aan kunnen geven door op deze verdieping de plafondpanelen te verhogen en te voorzien van een aangepast, dikker isolatiepakket.

HC KP heeft voor het project in totaal ruim 40.000m² plafonds mogen leveren en monteren. Voor de installateur mochten wij zowel de klimaatplafonds in het hoofdgebouw als in het bijgebouw realiseren. In opdracht van de bouwkundig aannemer hebben wij de bouwkundige metalen plafonds in het hoofdgebouw en het bijgebouw gerealiseerd. De klimaatplafonds hebben wij daarbij voorzien van Invisible luchttoevoerroosters van Barcol-Air. Ook de montage van de separaat toegeleverde LED-armaturen hebben wij mogen verzorgen.

Projectcase

HC Groep heeft een uitgebreide projectcase opgesteld inzake project EDGE Amsterdam West. Klik hier voor meer informatie

Meer projecten

Technohal | Universiteit Twente

HC KP leverde voor project Technohal 4.000 stuks maatwerk klimaateilanden. De afgeronde hoeken volgen de rondingen va...

Aalberts

Een ‘office lounge loft’ in het WTC te Utrecht met een fantastisch ...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!