Gemeente Westland

Het nieuwe gemeentehuis van Westland straalt duurzaamheid en transparantie uit. Het project betreft twee verschillende locaties met elk hun eigen functie.

Gemeente Westland

Locatie:
Westland
Architect:
Architectenbureau Cepezed
Aannemer:
VolkerWessels
Installateur:
HOMIJ

PROJECTINFORMATIE

In het nieuwe gemeentehuis van Gemeente Westland aan de Verdilaan in Naaldwijk is gekozen voor een comfort en transpiratie. Het kantoor van drie bouwlagen beschikt over 130 werkplekken. Op de locatie aan de Tiendweg is een open, functioneel en comfortabel gebouw voor de medewerkers van de gemeente neergezet. Dit pand heeft vier bouwlagen en hier zijn 397 werkplekken gerealiseerd. Op beide locaties is ook veel aandacht besteedt aan (het verbeteren van) binnenklimaattechniek.

ONTWERP

Architectenbureau Cepezed heeft bij het ontwerp het idee van een kas gebruikt. Aan de buitenzijde heeft dit een aantrekkelijk, ingetogen straatbeeld opgeleverd, aan de binnenzijde komen hierdoor kleur, leven en innovatieve ontwerpoplossingen naar voren.

MAATWERK

Voor het sheddak is een maatwerkoplossing geleverd. Het sheddak is voorzien van een metalen plafondafwerking, gemonteerd op 13 meter hoogte, met uitvalbeveiliging. In het plafond is een hoekverdraaiiing aangebracht met geïntregreerde LED-lichtlijnen. Daarnaast is er in de lengterichting een voeg gerealiseerd tussen de plafondpanelen.

De verticale afwerking, aan de uiteinden van de sheddaken, zijn ook door HC KP geleverd en gemonteerd.  Bij het schuine deel zijn ongeperforeerde zetwerken met een driehoekvorm aangebracht. Onder deze zetwerken met een driehoekvorm heeft HC KP vide beplating aangebracht, deze rechthoekige beplating is voorzien van een perforatie. Door zowel de klimaatplafonds, het sheddak alsmede de zetwerken uit hetzelfde materiaal te maken is een uniforme uistraling gecreërd. 

LEVERINGSOMVANG

Locatie Verdilaan:

  • 2.300 m2 klimaatplafonds
  • 195 stuks luchttoevoerroosters en overstroomvoorzieningen

Locatie Tiendweg:

  • 3.565 m² klimaatplafonds
  • 340 stuks luchttoevoerroosters en overstroomvoorzieningen

Meer projecten

Stedin | Utrecht | © HC KP

Stedin

HC KP heeft voor het renovatieproject Stedin haar duurzame HYBRIDAIR klimaateilanden mogen leveren.

The Edge

Met een BREEAM score van 98,4% is The Edge, gelegen aan de Zuidas v...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!