Stucplafond

Een klimaatplafond met een stuc- of gipsafwerking.

WAT IS EEN KLIMAAT- STUCPLAFOND?

Naadloze gips- of stucplafonds kunnen door HC KP worden uitgevoerd als een klimaatplafond. Traditionele gipsplafonds worden daarbij voorzien van watervoerende klimaatelementen die het koel- en verwarmingsvermogen overbrengen aan de ruimte.

Om een maximale vermogensoverdracht te realiseren kan het gipsplafond worden uitgevoerd met een aangepaste gipsplaat. Deze aangepaste gipsplaat is voorzien van een grafietinlage waardoor de geleiding van warmte en koude wordt gemaximaliseerd.

Wij kunnen tevens de afwerking van het plafond verzorgen om het bouwteam te ontzorgen. Het is noodzakelijk om een dunne afwerking aan te brengen om de vermogensoverdracht zo optimaal mogelijk te houden. HC KP gebruikt hiervoor vrijwel altijd akoestisch spuitwerk. 

Daarnaast kunnen er in een stucplafond componenten en/of serviceluiken worden geïntegreerd. Als variant op de serviceluiken kan er voor worden gekozen om een stucplafond te combineren met een, eenvoudig uitneembaar, metalen klimaatplafond. De techniek die bereikbaar dient te blijven, kan dan rechstreeks boven het metalen klimaatplafond gepositioneerd worden. De projecten BAS Trucks, Van Middendorp en Human Total Care zijn hier mooie voorbeelden van. 

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!