Duurzaamheid & Circulariteit

HC KP heeft duurzaamheid & circulariteit hoog in het vaandel staan. Bekijk hier waarom of download hier onze duurzaamheidbrochure. 

DUURZAAMHEID

Wij ontwikkelen en realiseren duurzame oplossingen om het energieverbruik in gebouwen aanzienlijk te reduceren. Als een van de eerste bedrijven in Nederland was HC KP lid van de DGBC (Dutch Green Building Council). 

Duurzaamheid is op te delen in twee categoriën: de hoeveelheid energie die gebruikt wordt in de totale productieketen en de efficiëntie van het systeem tijdens het gebruik. Door een hoog percentage gebruikte materialen als grondstof te gebruiken hoeven er minder grondstoffen gedolven te worden, waardoor klimaatplafonds een gunstige GER-waarde (energiewaarde gehele keten van delven tot productie) hebben. 

Klimaatplafonfds leveren en grote bijdrage aan de energie-efficiëntie van een gebouw. De benodigde transportenergie is laag en de energieafgifte van het systeem is bijzonder efficiënt en levert hiermee een grote bijdrage aan de BREEAM-categorie ENE 1 (energie-efficiëntie).

DUURZAAMSTE GEBOUW TER WERELD

HC KP heeft 30.000 vierkante meter klimaatplafond geleverd en geïnstalleerd in kantoorgebouw The Edge in Amsterdam. Bij oplevering was dit het meet duurzame gebouw ter wereld met een BREEAM score van 98,36%.

WELZIJN

Naast duurzaamheid voor het gebouw en de omgeving, wordt het belang van duurzaamheid van de gebouwgebruikers steeds meer centraal gesteld. Dit houdt in dat bij het ontwerpen van een gebouw er steeds meer rekening wordt gehouden met het welzijn van de mens.

Door onze klimaatplafondsystemen te combineren met geïntregreerde luchtverdeeltechniek, verlichtingsoplossingen, gebouwautomatisering en Smart Building oplossingen van parnterbedrijven, bieden we gebouwgebruikers een omgeving waarin zowel welzijn als prestaties optimaal worden gestimuleerd. 

CIRCULARITEIT

Het hergebruiken of upcyclen van producten aan het einde van de gebruiks- of levensduur zijn bepalende eigenschappen om een product circulair te maken. Om dit te kunnen realiseren moeten deelcomponenten duidelijk identificeerbaar zijn en op een dusdanige manier met elkaar zijn verbonden, dat deze aan het einde van de gebruiksperiode voor 100% gescheiden of gedemonteerd kunnen worden.

Klimaatplafondsystemen bestaan uit drie hoofdcomponenten: het metalen plafondpaneel, de activering en het isolatiepakket. Deze componenten zijn eenvoudig identificeerbaar, bijna alle deelcomponenten kunnen zonder gebruik van gereedschappen van elkaar gescheiden worden. Alle componenten van een klimaatplafondsysteem zijn voor 100% re- en upcyclebaar. Daarnaast bevatten alle nieuwe componenten tussen de 30% en 70% gerecyclede materialen. Verder worden de plafondpanelen op de bouwplaats aangeleverd in speciale herbruikbare transportrekken; na montage van de plafondpanelen worden deze transportrekken weer door HC KP afgevoerd om opnieuw gebruikt te worden, hierdoor zal het afval op de bouwplaats minimaal zijn.

Elk plafondpaneel is ingetekend op een zogenaamde plafondtekening en wordt daarop uniek gecodeerd. De op het project aangeleverde, geactiveerde plafondpanelen zijn ook voorzien van deze code, waardoor deze eenvoudig op te nemen zijn in het Madaster materialenpaspoort.

Bekijk hier de duurzaamheidsbrochure van HC KP.

Neem contact op!

Meer over HC KP?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!