Duurzaamheid & Circulariteit

HC KP heeft duurzaamheid & circulariteit hoog in het vaandel staan. Bekijk hier waarom of download hier onze duurzaamheidsbrochure

DUURZAAMHEID

Wij ontwikkelen en realiseren duurzame oplossingen om het energieverbruik in gebouwen aanzienlijk te reduceren. Als een van de eerste bedrijven in Nederland was HC KP lid van de DGBC (Dutch Green Building Council). 

Het klimaatplafond heeft een zeer lange levensduur aangezien er geen bewegende onderdelen worden toegepast. Daarnaast worden de onderdelen van het klimaatplafond, waaronder de metalen plafondpanelen, veelal geproduceerd uit een hoog gerecycled aandeel grondstoffen.

Klimaatplafonds leveren een grote bijdrage aan de energie-efficiëntie van een gebouw. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van water als het energieoverdragend medium. Daarnaast maakt het klimaatplafond gebruik van een hoog temperatuurtraject voor de koeling en een laag temperatuurtraject voor de verwarming. Klimaatplafonds dragen de energie voornamelijk over door middel van straling waardoor de gevoelstemperatuur 1 tot 1,5 graad lager aanvoelt dan de daadwerkelijke temperatuur. Het resultaat is een energie-efficiënt klimaatsysteem dat bijdraagt aan het duurzaamheidsaspect van een gebouw.

DUURZAAMSTE GEBOUW TER WERELD

HC KP heeft 30.000 vierkante meter klimaatplafond geleverd en geïnstalleerd in kantoorgebouw The Edge in Amsterdam. Bij oplevering was dit het meest duurzame gebouw ter wereld met een BREEAM score van 98,36%.

WELZIJN

Naast duurzaamheid voor het gebouw en de omgeving, wordt het belang van duurzaamheid van de gebouwgebruikers steeds meer centraal gesteld. Dit houdt in dat bij het ontwerpen van een gebouw er steeds meer rekening wordt gehouden met het welzijn van de mens.

Door onze klimaatplafondsystemen te combineren met geïntegreerde luchtverdeeltechniek, verlichtingsoplossingen, gebouwautomatisering en Smart Building oplossingen van partnerbedrijven, bieden we gebouwgebruikers een omgeving waarin zowel welzijn als prestaties optimaal worden gestimuleerd. 

CIRCULARITEIT

Het hergebruiken van producten aan het einde van de gebruiks- of levensduur is een  bepalende eigenschap om een product circulair te maken. Om dit te kunnen realiseren moeten deelcomponenten duidelijk identificeerbaar zijn en op een dusdanige manier met elkaar zijn verbonden, dat deze aan het einde van de gebruiksperiode voor een groot deel gescheiden of gedemonteerd kunnen worden.

Klimaatplafondsystemen bestaan uit drie hoofdcomponenten: het metalen plafondpaneel, de activering en het isolatiepakket. Deze componenten zijn eenvoudig identificeerbaar, bijna alle deelcomponenten kunnen zonder gebruik van gereedschappen van elkaar gescheiden worden. Nagenoeg alle componenten van een klimaatplafondsysteem zijn recyclebaar.

Verder worden de plafondpanelen op de bouwplaats aangeleverd in speciale herbruikbare transportrekken; na montage van de plafondpanelen worden deze transportrekken weer door HC KP afgevoerd om opnieuw gebruikt te worden, hierdoor zal het afval op de bouwplaats minimaal zijn.

De klimaatplafonds worden nauwkeurig door HC KP op tekening gezet. De plafondpanelen krijgen een unieke codering waardoor deze eventueel eenvoudig op te nemen zijn in het Madaster materiaalpaspoort.

Bekijk hier de duurzaamheidsbrochure van HC KP.

FSC | doorlopende projectcertificering

HC KP is als bedrijf FSC gecertificeerd, hiermee dragen we een steentje bij aan het klimaat. Door middel van ons certificaat (licentiecode FSC-P001896) tonen we aan dat bepaalde bosmaterialen gecertificeerd zijn en deze materialen in onze projecten een verantwoorde herkomst hebben.

FSC MANAGEMENTSYSTEEM
Er is door HC KP een FSC Managementsysteem opgezet, in samenwerking met onze afdeling QHSE. Met dit systeem kunnen we borgen dat er aan alle eisen wordt voldaan die de verschillende FSC standaarden stellen. Van processen, procedures, werkinstructies en overeenkomsten tot aan aanpassingen in ons softwarepakket. Dit én meer heeft de revue gepasseerd bij de implementatie van ons systeem.

EXTERN GECERTIFICEERD
Ons managementsysteem is extern gecertificeerd door Preffered by Nature. Zonder afwijkingen hebben we in februari 2022 de audit doorlopen en hebben we het certificaat in ontvangst mogen nemen. Hier zijn we erg trots op.

PROJECTVERKLARING
Na de oplevering van een project kunnen wij een projectverklaring afgeven. Op deze verklaring is te zien welke bosmaterialen met welke FSC claims zijn geleverd. Daarnaast is ons certificaatnummer en onze licentiecode vertegenwoordigd op deze verklaring.

Heeft u vragen over onze FSC certificering en welke materialen hiertoe behoren, neem dan contact op met uw HC KP adviseur 0416 – 65 00 75.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant