KWALITATIEF HOOGWAARDIGE SYSTEMEN

Kwaliteit staat bij HC KP centraal in haar bedrijfsvoering. Wij maken gebruik van onafhankelijke instanties voor onze capaciteits- en akoestische testen. Daarnaast beschikt HC KP over een klimaatkamer waar projectspecifiek getest kan worden. De materialen die gebruikt worden bij de productie van de klimaatplafonds voldoen aan alle geldende normen en eisen. Verder bestaan onze projectteams uit ervaren werkvoorbereiders en projectleiders. 

EIGEN PRODUCTIEFACILITEIT

In onze eigen productiefaciliteit worden diverse klimaatplafondsystemen geproduceerd. Ons machinepark is onder meer uitgerust met apparatuur geschikt voor het buigen van de koperen buis in een meanderende vorm. De opbouw en maatvoering wordt hierbij afgestemd op het gevraagde koel- en verwarmingsvermogen en het gewenste plafondontwerp. Na het buigen worden de koperen meanders geperst in geëxtrudeerde, aluminium overdrachtsprofielen voor een maximale koude- en warmteoverdracht.

Om een goede hechting op het paneel te garanderen worden de meanders voorzien van een thermisch geleidende, dubbelzijdige zwarte 'high-bonding' tape. Daarnaast worden de plafondpanelen voorzien van een primerlaag. De verlijming van het klimaatelement in het plafondpaneel vindt plaats onder een verwarmde pers. Door deze methode ontstaan praktisch geen overgangsverliezen en wordt een reproduceerbaar product gegarandeerd. 

Onze productie is ingericht op het produceren van maatwerkproducten. Een 'standaard' bestaat voor ons niet. Onze flexibele assemblagelijn is geschikt voor diverse materialen zoals stalen of aluminium panelen, lamellen of bijvoorbeeld aluminium strekmetaal.

Dankzij onze eigen productiefaciliteit borgen we de kwaliteit van onze klimaatplafondsystemen en hebben we tevens controle over de productieplanning.

KLIMAATKAMER

HC KP kan gebruik maken van de eigen klimaatkamer waarover de HC Groep beschikt. In deze kamer wordt een in schaal 1:1 representatieve ruimte nagebouwd. In deze klimaatkamer wordt een comforttest uitgevoerd. De klimaatkamer voldoet aan de meest recente normen waaronder NEN-ISO 7726 en NEN-ISO 7730. De klimaatkamer is uitgevoerd met een klimaatgevel zodat afhankelijk van de situatie (zomer of winter) de gevel op de gewenste temperatuur kan worden gebracht. De meetrobot meet diverse waarden:

  • PMV (Predicted Mean Vote)
  • PPD (Predicted Percentage Dissatisfied)
  • DR (Draught Rate)

Op basis van onder andere deze waarden kan uiteindelijk de klimaatklasse worden bepaald. Bij montage worden de montagevoorschriften van de leverancier opgevolgd. Tevens zijn we gecertificeerd conform de meest recente VCA norm. We beschikken over moderne apparatuur om een infrarood controle uit te voeren. Aan de hand van deze metingen wordt er een rapportage opgesteld en verstrekt. 

ONAFHANKELIJK TESTEN

Capaciteitstesten worden altijd uitgevoerd door onafhankelijke testinstituten, zoals bijvoorbeeld de gerenommeerde partij HLK Stuttgart. Dit is tevens het geval voor akoestische metingen ten behoeve van de reductie van de nagalmtijd van de ruimte en/of geluidsoverspraak. Deze worden uitgevoerd door gecertificeerde, onafhankelijke testinstituten, zoals bijvoorbeeld Peutz.

Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over vele testrapporten waardoor we altijd een passende oplossing hebben voor úw project!

TEKENWERK EN ENGINEERING

Het tekenwerk kan worden uitgevoerd in verschillende tekenprogramma's. U kunt hierbij denken aan tekenwerk in AutoCAD of aan BIM / Revit. Wij volgen het beoogde LOD (Levels of Detail) van de klant.

HCKP werkt met geautomatiseerde rekenprogramma's welke onder andere de waterzijdige drukverliezen, vermogens en waterhoeveelheden berekenen. Daarnaast wordt er bij het engineeren van het klimaatplafond rekening gehouden met imbouwcomponenten, eventuele koven, de positie van luchtroosters et cetera.

Bij de start van een project wordt er vaak gekozen voor een engineerings- / kick-off overleg met alle betrokken partijen om alle relevante zaken onderling goed af te stemmen. 

KLIMAATELEMENTEN

Beide onze activeringen (ClimaCo & ClimaPe) zijn diffusiedicht conform de DIN 4726. Tevens worden de klimaatregisters afgedopt aangeleverd, om vuilafzetting in de registers te voorkomen.

Projectspecifiek kunnen wij de eigenschappen van het klimaatelement afstemmen op het gevraagde vermogen en/of eventuele geldende akoestische eisen, in combinatie met het benodigde isolatiepakket.

ROOSTERSELECTIE

Wij kunnen u ontzorgen door het selecteren en controleren de luchttechnische componenten. Deze selecties worden uitgevoerd door onze collegabedrijven, experts op het gebied van luchtverdeeltechniek, zoals Barcol-Air, Inatherm en Interland techniek.

In deze roosterselecties wordt er rekening gehouden met het luchtdebiet, de worp, de flexibiliteit en de geluideisen. Daarnaast kunnen er projectspecifiek roosteroplossingen in combinatie met het klimaatplafond worden getest in onze eigen klimaatkamer. 

LICHTBEREKENINGEN

Bij het lichtontwerp, de lichtberekening en de advisering van ieder project werkt HC KP nauw samen met haar verlichtingspartner waarbij de lichttechniek in het voortraject gelijk wordt afgestemd met het beoogde klimaatplafondontwerp. 

In bovengenoemde lichtberekeningen wordt er onder andere gekeken naar de dimensionering van de ruimte, de gelijkmatigheid en de lichtwaarde. Daarnaast heeft HC KP haar eigen LED armatuur ontwikkeld.

Meer informatie over verlichting

MAATWERK

Een groeiende vraag in de markt zijn maatwerkoplossingen. Hiervoor hebben we een portfolio van projectspecifieke maatwerkoplossingen ontwikkeld. Door de uitgebreide kennis van klimaatplafondsystemen, afbouw, technieken en ontwikkelingen heeft HC KP voor elk project de juiste oplossing.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant