climacosmall2

Klimaatsysteem ClimaCo

Wij bieden de keuze uit twee klimaatsystemen, het ClimaCo kopersysteem en het ClimaPe kunststofsysteem.

Beide systemen zijn opgebouwd uit hoogwaardige materialen, daarnaast hebben wij het activeringsproces in eigen beheer. 

Het ClimaCo systeem

Bij het ClimaCo systeem wordt als basismateriaal een koperen buis met een diameter van 8 mm als waterdragend medium gebruikt. De gekalibreerde koperen buis wordt gebogen in een meanderende vorm. De opbouw en maatvoering hiervan wordt afgestemd op het gevraagde koel- en verwarmingsvermogen en op het plafondontwerp. Deze koperen meander wordt geperst in geëxtrudeerde aluminium warmteoverdrachtsprofielen voor een maximale koude- en warmteoverdracht.

ClimaCo Systeem | HC KP Klimaatplafonds

Om een goede hechting van de meander op het paneel te garanderen worden de meanders voorzien van een elastische, thermisch goed geleidende, dubbelzijdige zwarte tape. Daarnaast worden de plafondpanelen voorzien van een primerlaag. De verlijming van de warmtewisselaar in het plafondpaneel vindt plaats onder een verwarmde pers. Door deze methode ontstaan praktisch geen overgangsverliezen en kan een reproduceerbaar product worden gegarandeerd. 

Kenmerken en voordelen HC KP klimaatsystemen

  • Geschikt voor zowel koelen als verwarmen
  • Hoge afgifte
  • Zuurstof diffusiedicht conform de DIN4726
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Hoge reactiesnelheid
  • Energiezuining en duurzaam
  • CE-markering


Capaciteiten
De koel- en verwarmingscapaciteiten van het HC KP klimaatplafond zijn vastgesteld aan de hand van capaciteitsmetingen door een onafhankelijk bureau. Deze capaciteiten worden getest conform de hiervoor geldende normen. De koelcapaciteit is bepaald op basis van de EN 14240 norm, de verwarmingscapaciteit is bepaald op basis van de EN 14037 norm. Op aanvraag kunnen wij voor u de capaciteiten, zowel voor verwarmen als koelen, voor u berekenen.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant