HAVEP

Klimaatplafondeilanden voor de nieuwbouw

HAVEP

Ontwikkelaar:
VP Capital / HAVEP
Architect:
Paul de Ruiter Architects
Aannemer:
Hurks
Installateur:
Batenburg
Installateur:
Megens Installaties

Projectinformatie

HAVEP is in Nederland uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van duurzame werkkleding. Het bedrijf is tot op heden nog op hetzelfde adres gevestigd als waar het in 1888 opgericht is, waarbij het na 150 jaar een nieuw gebouw heeft betrokken dat aansluit op de rijke historie en duurzame ambities van HAVEP.

Het gebouw, de constructie en de installaties zijn dusdanig ontworpen dat er in de toekomst eenvoudig veranderingen in het gebouw aangebracht kunnen worden, zonder dat er delen gesloopt moeten worden. De door HC KP geleverde klimaatplafonds sluiten naadloos op dit uitgangspunt aan.

 

Een ontwerp met een ruimtelijk effect

HC KP heeft voor HAVEP, in opdracht van Megens Installaties Druten, de klimaatplafondeilanden inclusief luchtverdeelapparatuur mogen leveren en monteren.  

Reeds in het ontwerptraject is HC KP aangehaakt, om samen met de bouwpartners het ontwerp voor de klimaatplafonds te maken. Daarbij heeft het bouwteam een bezoek gebracht aan het kantoorpand en eveneens showroom van HC KP in Waalwijk, om inspiratie op te doen. Er is gekozen voor plafondeilanden waardoor een zeer ruimtelijk effect wordt gecreëerd in het pand en waarbij de houten constructie en CLT vloeren goed zichtbaar blijven.  

Met het ontwerp van de klimaatplafonds is rekening gehouden met de vorm en afmetingen, het koel- en verwarmingsvermogen, de benodigde geluidsabsorberende eigenschappen én de mogelijkheden om de verlichting, roosters en sprinklers te integreren.

Meer projecten

dow1

Dow Benelux

Het nieuwe hoofdkantoor van Dow Benelux is voorzien van ruim 8.000 m2 klimaatplafond voorzien van geïntegreerde ...

3691 header keizersgracht paulstarink

Keizersgracht 617-629

Voor een renovatieproject op de Keizersgracht te Amsterdam werd HC ...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant