De Nederlandsche Bank

Een zwaarbeveiligd gebouw in een aangename, lichte en open werkomgeving met een oogstrelend interieur.

De Nederlandsche Bank

Locatie:
Amsterdam
Architect:
Inbo
Adviseur:
Deerns
Aannemer:
Bouwbedrijf M.J. de Nijs
Installateur:
ULC Groep

PROJECTINFORMATIE

In mei 2014 werd met de uitwerking van de revitalisatie De Nederlandsche Bank gestart. Het pand moest het nieuwe automatiseringscentrum (ACS) van DNB worden. De nieuwe plannen resulteerden in een grootschalige verbouwing, aangezien de inrichting en de aanwezige installaties verouderd waren. HC KP heeft aan deze verbouwing bijgedragen door de levering & montage van 3.800 m² aan verschillende klimaatplafondoplossingen.

Na de revitalisatie zijn de ICT-afdelingen, het bezoekerscentrum alsmede de Arbodienst van De Nederlandsche Bank in gehuisvest. In augustus 2015 werd het compleet gerenoveerde kantoorpand in gebruik genomen. 

Energieklasse A als uitgangspunt

Eén van de uitgangspunten van de verbouwing was het feit dat het gebouw over het energielabel A ging beschikken. Dit werd onder meer bereikt door het toepassen van een duurzame WKO-installatie. Daarnaast was het de ambitie om het gebouw dusdanig te renoveren dat het CO2-neutraal zou worden.

Transparantheid etaleren

De begane grond alsmede de eerste verdieping van het het gebouw functioneren na de verbouwing volledig als etalage voor het nieuwe bezoekerscentrum. Daarmee werd het gebouw de letterlijke verbeelding van de transparante communicatie van De Nederlandsche Bank. Een in het oog springend onderdeel van het bezoekerscentrum is de filmzaal met de uitstraling van een stapel goudstaven.

De bovenverdiepingen van het gebouw zijn geheel afgestemd op een nieuw concept ten aanzien van werkplekinrichting. Opvallende eyecatchers zijn de aangebrachte vides, waarin grote bomen groeien alsmede de plantenwand welke in het hoofdtrappenhuis doorloopt over maar liefst vijf verdiepingen. 

LEVERINGSOMVANG

  • 2.330 m² Hakenplafonds
  • 1.000 m² Klimaateilanden
  • 260 m² Active gips (stuc) plafonds
  • 215 m² T-Grid plafonds

Meer projecten

blaak16 1

Blaak 16

De door HC KP geleverde klimaateilanden hebben bij project Blaak 16 bijgedragen aan het behalen van een BREEAM&n...

Rabobank Fellenoord - Eindhoven

Rabobank | Eindhoven

HC KP heeft voor project Rabobank Fellenoord Eindhoven  duurza...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant