Jakoba Mulderhuis (Conradhuis)

Met de bouw van het Jakoba Mulderhuis van de Hogeschool van Amsterdam (voorheen het Conradhuis) is de laatste stap gezet in de afronding van de Amstelcampus.

Jakoba Mulderhuis (Conradhuis)

Opdrachtgever:
Hogeschool van Amsterdam
Architect :
de Architekten Cie B.V.
Aannemer:
Visser & Smit Bouw
Installateur:
Unica Amsterdam
Adviseur:
Royal Haskoning DHV

Projectinformatie

De Amstelcampus is een bruisende stadscampus waar bijna 30.000 studenten studeren. De campus wordt gebruikt door de faculteiten Onderwijs en Opvoeding, Digitale Media, Techniek en Creatieve Industrie. Het Jakoba Mulderhuis omvat circa 25.000 m² bruto vloeroppervlak en heeft haar deuren geopend in september, tijdens de start van het schooljaar 2022 - 2023.

ClimaPe klimaatelement

HC KP heeft voor het Jakoba Mulderhuis in opdracht van Unica Amsterdam ruim 13.000 m² klimaatplafonds, voorzien van het ClimaPe klimaatelement, mogen leveren en monteren. In eerste instantie was een lamellenplafond het uitgangspunt, echter is dit plafondtype ongeschikt voor een pand waarbij hoge eisen worden gesteld ten aanzien van flexibiliteit. Als basis is derhalve gekozen voor een C-bandrastersysteem, waardoor het plafond geschikt is voor een flexibel gebouw waarbij het plenum gemakkelijk bereikbaar is.

Lijnroosters en LED-armaturen

In het klimaatplafond zijn lijnroosters en LED-armaturen opgenomen, waarbij is gekozen voor zowel verlengde als inbouwarmaturen. De sprinklerkoppen zijn voor een groot gedeelte in de C-bandraster plafondconstructie geplaatst. Hiervoor heeft HC KP een unieke sprinklerbeugel ontwikkeld, die getoetst en goedgekeurd is door de betreffende instanties. In diverse praktijklokalen zijn -afhankelijk van de lesstof- haspels met perslucht of elektra-aansluitingen door het plafond gevoerd.

Meer projecten

European Patent Office

Voor het project EPO is HC KP gekozen als partij voor het leveren en monteren van ruim 56.000 m2 klimaatplafonds ...

Rabobank Fellenoord - Eindhoven

Rabobank | Eindhoven

HC KP heeft voor project Rabobank Fellenoord Eindhoven  duurza...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!