Rabobank Parkstad

Project uit de oude doos!

Rabobank Parkstad

Opdrachtgever:
Rabobank Eigen Steen
Architect:
Dreessen Willemse
Aannemer:
Smeets Bouw
Installateur:
Spie
Adviseurs:
Wolf Dikken adviseurs

Projectinformatie

Het voormalig gouddepot van de Nederlandsche Bank in Heerlen is sinds februari 2014 het hoofdkantoor van Rabobank Parkstad Limburg.

Dreessen Willemse Architecten transformeerde het zwaarbeveiligde gebouw in een aangename, lichte en open werkomgeving met een oogstrelend interieur. Het pand werd in 1974 gebouwd als één van de gouddepots van de Nederlandsche Bank en bood opslag aan circa 20% van het Nederlandse goud. Midden jaren '90 werd het gebouw overgenomen door Rabobank Parkstad Limburg, die er een bijkantoor voor circa twaalf medewerkers van maakte. In 2012 besloot Rabobank Parkstad Limburg hier het hoofdkantoor te vestigen.

Leveringsomvang

HC KP heeft voor Spie de klimaatplafonds mogen leveren en monteren, deze plafonds zijn voorzien van ClimaPe activering. De klimaatplafonds zijn bij dit project compleet toegeleverd, inclusief ingebouwde integratie-armaturen van Trilux en invisible luchttoevoerroosters. De architect maakte de keuze om bij de entree tussen de houten balken vrijhangende eilanden op te laten nemen. Bij de uitwerking hiervan is rekening gehouden met een zo klein mogelijke inbouwhoogte om de balken er goed uit te laten springen.

Uitdagende ruimte

In de oude kluis onder het pand zijn enkele vergaderruimten gesitueerd. Wegens de huidige betonnen constructie van de kluis was dit een zéér uitdagende ruimte, doordat sprake is van een zeer beperkte inbouwhoogte. Er is zodoende gekozen om in deze ruimten Hybridair plafonds toe te passen, die geschikt zijn voor verwarming, koeling, ventilatie, geluidsabsorptie en daarnaast als drager dienen voor de verlichting.

Meer projecten

MM25

Bij de revitalisatie van project MM25 zijn de HC KP HYBRIDAIR klimaateilanden toegepast voor het ...

Human Total Care

Klimaatplafonds van HC KP dragen bij aan het voor het eerst behalen...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!