mg 0533

STRAALLIJNROOSTER

Wij kunnen voor u, samen met de klimaatplafonds, complete roosteroplossingen leveren en monteren.

WAT IS EEN STRAALLIJNROOSTER?

HC Groep heeft het CSV straallijnrooster in eigen huis ontwikkeld, ten behoeve van het project Hoofdkantoor Rabobank te Utrecht. HC KP en Barcol-Air hebben middels CFD techniek en verschillende proefopstellen en klimaatkamertests de werking van het rooster geoptimaliseerd.

Het hooginducerend straallijnrooster is opgebouwd uit een aluminium extrusieprofiel met een breedte van 24 mm, welke is voorzien van een zwart binnenwerk. Het aluminium profiel wordt projectmatig afgewerkt in de kleur en glansgraad van het klimaatplafond. De roosterlengte kan projectmatig worden aangepast afhankelijk van het type plafond.

De roosters zijn voorzien van een plenumbox, deze is afgestemd op basis van de vereiste luchthoeveelheid. De plenumbox kan zowel geïsoleerd als ongeïsoleerd worden uitgevoerd. Af fabriek zijn de roosters voorzien van montagebeugels. Wij leveren en monteren de roosters gelijktijdig met de montage van het klimaatplafond. 

De roosters zijn voorzien van een binnenwerk met wisselzijdig inblaaspatroon voor een tochtvrije inblaas zonder coandă-effect. Door de verschillende uitblaasrichtingen van de toevoerstralen wordt een intensieve menging met de ruimtelucht bewerkstelligt. Hierbij wordt bereikt dat de menging geheel plaatsvindt boven de verblijfszone. 

De basisvariant van het CSV rooster is een verlengde uitvoering welke rechtstreeks op de constructie van het bandrasterplafond wordt gemonteerd. Heeft u een ander type plafond? Dan passen wij hier het rooster op aan. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om het rooster te integreren in een sparing in een plafondpaneel. Een bijvoorbeeld hiervan is een gecombineerde oplossing van een verlichtingsarmatuur én een CSV rooster in één sparing.  

ONTZORGEN

Projectspecifiek kunnen roosteroplossingen in combinatie met het klimaatplafond getest worden in onze eigen klimaatkamer. Daarnaast kunnen we u ontzorgen door complete roosterselecties te verzorgen. In deze selecties wordt er rekening gehouden met het luchtdebiet, de worp, de flexibiliteit en de geluideisen.

Downloads roosterdocumentatie

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant