akoestiek hckp

Akoestiek

HC KP beschikt over vele akoestische testen, uitgevoerd door onafhankelijke instanties. 

GELUIDSABSORPTIE

Een klimaatplafond van HC KP is uitermate geschikt voor geluidsabsorptie ten behoeve van het reduceren van de nagalmtijd in de ruimte. De geluidsabsorptie van het klimaatplafond wordt bepaald door de combinatie van zowel de perforatie van het plafondpaneel, het klimaatelement, het isolatiepakket en/of eventueel een gipsdeksel op de plafondpanelen.

Ieder klimaatplafond is standaard voorzien van een isolatiepakket. Dit pakket is opgebouwd uit minerale wol (veelal steenwol), welke is geseald in een matzwarte PE-folie. Afhankelijk van de gevraagde akoestische prestaties selecteren we een passende inlage. Hierbij kan onder andere gevarieerd worden in het basismateriaal, de dikte en de densiteit. Voor iedere akoestische eis of wens hebben we een passende oplossing. 

GELUIDSOVERSPRAAK

Indien er wanden onder het plafond zijn gemonteerd, kan er geluidsoverspraak optreden tussen de ruimtes door het plenum / boven het plafond. Hiervoor zijn meerdere oplossingen om akoestisch verantwoord de geluidsoverspraak te reduceren:

Horizontale geluidsoverspraak reductie door middel van een gipsdeksel
Een gipsdeksel, aangebracht op het geperforeerde plafondpaneel, zorgt voor een overspraakreductie van het geluid. Aanvullend hierop zouden ook de armaturen voorzien kunnen worden van een zogenaamde suskap. De samenstelling van het klimaatpaneel bepaalt de uiteindelijke overspraakwaarde. Afhankelijk van de eisen kunnen wij voor u de juiste materialen selecteren.

Verticale geluidsoverspraak reductie door middel van drukschotten
Een drukschot wordt in het bandraster tot aan het betonnen dek, klemmend aangebracht en akoestisch afgewerkt waardoor de geluidsoverspraak wordt gereduceerd. Er zijn diverse typen drukschotten toepasbaar, afhankelijk van de akoestische eisen. Wij kunnen, tezamen met de montage van het klimaatplafond, de drukschotten voor u leveren én monteren.

Heeft u een uitdaging met betrekking tot de akoestiek of zijn er bepaalde waardes waaraan u dient te voldoen? Wij denken graag met u mee naar een passende oplossing.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant