VERDEKT SYSTEEM

Het plafondsysteem waarbij de constructieprofielen verdekt boven de plafondpanelen worden aangebracht. Wij bieden u de keuze uit verschillende varianten, met ieder haar eigen eigenschappen.

WAT IS EEN VERDEKT SYSTEEM?

Bij een verdekt systeem is de constructie niet zichtbaar vanaf de onderzijde, alleen de plafondpanelen zijn zichtbaar. Dit wordt gerealiseerd door de constructieprofielen boven de plafondpanelen aan te brengen en af te hangen middels noniushangers of draadeinden. De plafondpanelen worden vervolgens in deze constructie geklikt. 

DE KEUZES

Hakensysteem - De standaard in Nederland
De basis van dit systeem zijn verzinkte Z-hakenprofielen, deze worden in combinatie met een uithouderconstructie star en maatvast gemonteerd. De plafondpanelen worden voorzien van een aangepaste zetting waardoor deze aan de hakenprofielen worden afgehangen. U heeft de keuze uit diverse afmetingen waarbij de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt zijn.

Het voordeel van het hakensysteem ten opzichte van bijvoorbeeld het clip-in systeem is dat er geen demontage gereedschap benodigd is voor het openen en sluiten van het plafond voor onderhoudswerkzaamheden boven het plafond. Plafondpanelen bij een hakensysteem zijn eenvoudig met de hand te demonteren.

Dubbel hakensysteem
Bij het dubbel hakensysteem wordt er een aangepast hakenprofiel opgehangen aan het bovenliggend dek. Aan dit profiel worden onafhankelijk van elkaar twee plafondpanelen gehangen. Door de samenstelling van dit hakenprofiel wordt er, aan de kopsekanten van het plafondpaneel, een voeg gerealiseerd. 

Clip-in systeem
Bij het clip-in systeem, ook wel klemcasette genoemd, worden de plafondpanelen in de klemprofielen geklikt. De klemprofielen worden afgehangen aan het bovenliggend dek. De plafondpanelen kunnen worden uitgenomen met een demontage gereedschap.

Vrijwel altijd wordt bij dit systeem het plafondpaneel rondom uitgevoerd met een facetkant / vellingkant, dit kan invloed hebben op de afmetingen van de plafondpanelen. Veelal wordt de standaard afmeting van 600 x 600 mm toegepast. 

Corridorsysteem
Het corridorsysteem is een nette oplossing waarbij overspannende plafondpanelen worden toegepast in combinatie met een verdekt systeem. De standaard randafwerking middels kantlat en hoeklijn wordt hierbij vervangen door een hakenprofiel in combinatie met een L-profiel welke tegen de wand of gevel wordt aangebracht.

ONTWERPVRIJHEID

Diverse vormen en afmetingen
In combinatie met een verdekt systeem zijn er vele paneelafmetingen toe te passen, hierbij zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt. Er kan worden gekozen voor bijzondere vormen. HC KP kan bijvoorbeeld haar constructie aanpassen waardoor het toepassen van driehoekpanelen mogelijk is. 

Combinatie met een bandrastersysteem
Er kan ervoor worden gekozen om een verdekt systeem de combineren met een bandrastersysteem. Hierdoor kan er flexibiliteit worden aangebracht in het pand in combinatie met een plafondbeeld zonder constructie. Enkele projectvoorbeelden hiervan zijn BAS Trucks en Bolidt.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!