BAS Trucks

Van tekentafel tot oplevering: optimale ontzorging door HC KP bij project BAS Trucks te Veghel

BAS Trucks

Locatie:
Veghel
Architect:
Vogels Bouwmanagement
Adviseur:
KLICTET
Aannemer:
Bouwbedrijf van de Ven
Installateur:
Bevers

Grootschalig renovatieproject

BAS Trucks is Europa’s grootste truck- en trailerdealer. Het bedrijfspand in Veghel heeft een grootscheepse renovatie ondergaan, waarna in juni 2018 een prachtig bedrijfspand werd opgeleverd dat klaar is voor de toekomst.

De basis voor het ontwerp van BAS Trucks is tot stand gekomen naar aanleiding van een bezoek van de directie van BAS Trucks aan het hoofdkantoor van de HC Groep te Waalwijk. Tijdens het bezoek werd de directie bijgestaan door Klicktet Installatieadviesbureau en Vogels Bouwmanagement. Het hoofdkantoor van de HC Groep fungeert als een grote showroom van oplossingen en mogelijkheden op het gebied van binnenklimaattechniek. Zo zijn in het pand maar liefst 20 verschillende oplossingen op het gebied van klimaatplafonds te bezichtigen, uiteraard allemaal leverbaar door HC KP.

HC KP is erg trots op het feit dat zij voor dit schitterende project vanaf de tekentafel tot en met de oplevering actief als partner betrokken is geweest. Het resultaat is een breed scala aan klimaatplafondoplossingen met elk een eigen karakter en uitstraling.

Breed scala aan oplossingen

Als je de renovatie van het bedrijfspand van BAS Trucks nader onder de loep neemt kun je jezelf afvragen "Wat is er eigenlijk niet geleverd?". De compleetheid in verschillende klimaatplafondafwerkingen komt bij dit project namelijk bijzonder fraai tot uiting, waaronder: 

  • Een plafond in het Experience Center dat is opgebouwd uit een verdekte constructie met vierkante plafondpanelen, gemonteerd op een hoogte van 5 meter. Het plafond wordt gesierd door bijzondere pendelverlichting.
  • Een stucplafond in combinatie met een verdekt klimaatplafondsysteem.
  • Een plafond waarbij een verdekt systeem is gecombineerd met een C-bandrasterconstructie, waarbij sprake is van de integratie van diverse componenten (waaronder verlichting, spots en roosters).
  • Een verdekte constructie waaronder een houten lattenplafond is gemonteerd middels pendels.

Leveringsomvang

  • Ruim 3.000 m² klimaatplafond.
  • HC KP heeft de klant ontzorgd door het leveren en monteren van luchtverdeelapparatuur van het fabricaat Barcol-Air, bestaande uit toevoerroosters type ‘invisible’ en wervelroosters met thermische veer (type VBGT). De luchtafvoer uit de ruimte wordt gerealiseerd door toepassing van een speciaal ‘ventilatieprofiel’ langs de gevel, welke is aangebracht in plaats van de traditionele kantlat aangevuld met enkele PEM retourroosters in inpandige ruimten.


Meer projecten

Oldelft Ultrasound

Een compleet nieuw pand voor Oldelft Ultrasound, met klimaatplafonds van HC KP.

Huis van Eemnes

Het huis van Eemnes is een ontmoetingsplek van, voor en door haar i...

Neem contact op!

Meer over HC KP?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!