WERVELROOSTER

Wij kunnen voor u, samen met de klimaatplafonds, complete roosteroplossingen leveren en monteren.

WAT IS EEN WERVELROOSTER?

Een wervelrooster is een rond of vierkant rooster, voorzien van schoepen, geschikt voor de toevoer van verse lucht. Wij bieden u de mogelijkheid te kiezen uit verschillende roostermodellen. 

Het VFC wervelrooster is een hooginducerend rooster voorzien van uitstroomconus, bijzonder geschikt voor het toevoeren van gekoelde of verwarmde lucht met een groot temperatuursverschil ten opzichte van de gemiddelde ruimtetemperatuur. 

Naast het VFC rooster kunt u ook kiezen voor een vlak wervelrooster namelijk het type VFK. Dit rooster kan eventueel vlak worden geïntregreerd middels speciale diepdruksparingen. Bij deze vorm van sparingen bevindt de onderzijde van het rooster zich in één vlak met de onderzijde van het plafondpaneel. 

Voor hoge ruimten is het VBG wervelrooster de ideale oplossing. Dit rooster is handmatig instelbaar afhankelijk van de ruimtehoogte en inblaastemperatuur. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om het rooster te voorzien van geheugenmetaal (thermische veer) of een servomotor, welke de hoek van de schoepen afstemt op basis van de luchttemperatuur en hoogte van de ruimte. 

Bij alle roosters draagt HC KP er zorg voor dat de kleur en glansgraad compleet is afgestemd op de kleur en glansgraad van het klimaatplafond. De afmeting van de roostersparing in het klimaatplafond komt één op één overeen met de roosterafmeting. 

Bij de roosters heeft u de keuze om het rooster uit te voeren met een ongeisoleerde- of met een geisoleerde plenumbox. Bij projecten waar relatief weinig plenumhoogte is kunnen we de plenumbox verlaagd uitvoeren. Wervelroosters worden standaard geleverd inclusief montagebeugels en de montage van het rooster in het klimaatplafond. Uiteraard hebben wij binnen de HC Groep meerdere roosteroplossingen, indien deze oplossingen niet toereikend zijn.

ONTZORGEN

Projectspecifiek kunnen roosteroplossingen in combinatie met het klimaatplafond getest worden in onze eigen klimaatkamer. Daarnaast kunnen we u ontzorgen door complete roosterselecties te verzorgen. In deze selecties wordt er rekening gehouden met het luchtdebiet, de worp, de flexibiliteit en de geluideisen.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!