KADEREILAND

Onze klimaatplafonds zijn leverbaar als plafondeilanden, waarbij tal van uitvoeringen en vormen mogelijk zijn. Hierbij kunnen we het ontwerp specifiek aanpassen aan de ruimte of aan de wensen van de architect.

WAT IS EEN KADEREILAND?

Een kadereiland is een plafondeiland dat is voorzien van een G-vormig kaderprofiel. Dit profiel wordt rondom het eiland aangebracht. Het toepassen van een eiland met een kader is voornamelijk een esthetische keuze. 

De G-kaderprofielen worden middels een niet zichtbare achterconstructie star en maatvast afgehangen aan het bovenliggende dek. De ophangpunten, veelal draadeinden of noniushangers, worden indien mogelijk circa 200 - 300 mm terugliggend van de rand van het eiland afgehangen zodat deze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Met een G-kader geeft u wat meer 'body' aan het plafondeiland. 

ONTWERPVRIJHEID

Bij de afmetingen van kadereilanden kan er in de ontwerpfase rekening gehouden worden met de flexibiliteit van het pand zodat er tussen de eilanden, in de toekomst, eenvoudig wanden kunnen worden geplaatst. Het plaatsen van wanden onder de plafondeilanden behoort tevens tot de mogelijkheden. Het plafondeiland wordt dan voorzien van bandrasterprofielen.

Het kader kan worden uitgevoerd in verschillende hoogtes, breedtes en kleuren. Tevens kan er gekozen worden voor verschillende vormen. U kunt hierbij denken aan rond, rechthoek-, of driehoekvormige kaders. Bij het bijzondere project De Nederlandsche Bank zijn er bijvoorbeeld kadereilanden toegepast met afgeronde hoeken.

Een kadereiland is uitermate geschikt voor het integreren van componenten. Bij het project Human Total Care zijn er bijvoorbeeld kadereilanden voorzien van downlighters. Naast componenten welke middels een sparing in het plafondpaneel worden geïntregreerd, kan er ook worden gekozen voor verlengde armaturen. Deze armaturen kunnen direct op het G-kader worden gemonteerd waardoor er geen sparingen in het plafondpaneel benodigd zijn.

HC KP adviseert u graag bij het ontwerp waarbij we onder andere rekening houden met flexibileit en geïntregreerde verlichtingsoplossingen. 

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!