Inspirerende werkplekken voor Orato Amsterdam!

hckporatooffice
18 maart 2024

Aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam ligt het nieuwe Orato Offices, een 60 meter hoge toren bestaande uit 12.500m² v.v.o. verdeeld over 16 verdiepingen. Het gebouw staat vrij in het zicht zonder obstakels. Geen wonder dat het gebouw de naam ‘Orato’ heeft gekregen, het Griekse woord voor zichtbaar. Het gebouw krijgt ook een parkeergarage met 93 parkeerplaatsen. Het gebouw, ontworpen door OZ-architecten, koos voor opvallend rood geanodiseerd metaal dat de rastergevel een elegante stedelijke uitstraling geeft, terwijl de verschuivende terrassen en substantiële ramen van vloer tot plafond zorgen voor een transparantie en zichtlijnen. Het wordt een flexibel indeelbaar, duurzaam en toekomstbestendig kantoor met hoge verdiepingsvloeren.

Het hoogst haalbare comfort

Er is veel aandacht voor een gezonde werkomgeving en er wordt gebruik gemaakt van duurzaam opwekbare energie. Het kantorencomplex krijgt vele terrassen als groene buitenruimtes.

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat is er door de opdrachtgever gekozen voor een ontwerp met klimaatplafondeilanden. Uiteindelijk is gekozen om de eilanden te voorzien van een traverse uitvoering. Dit type klimaatplafondeiland is dé oplossing wanneer er een smal en zeer slank plafondeiland gewenst is. De constructie is volledig geïntegreerd in het plafondpaneel.

Voor de toevoer van verse lucht zijn op de plafondeilanden ‘Invisible roosters’ toegepast. Dit is een verdekt gemonteerd oplegrooster afgewerkt in zwart waardoor het niet zichtbaar is vanaf de onderzijde van het klimaatplafond. Hierdoor wordt er een gezond binnenklimaat gecreëerd, zonder dat het afbreuk doet van het design van het plafond.

HC KP heeft sparingen met omgekante sparingen aangebracht waarin de LED armaturen zijn geïntegreerd. Daarnaast zijn ook sparingen voor overige componenten zoals sensoren en sprinklers aangebracht. Er is met de klant meegedacht met de integratie van de sprinkler in het klimaatplafond. Hiervoor is een maatwerk sprinklerbeugel ontworpen, geleverd en gemonteerd waardoor de sprinklerleverancier gemakkelijk de sprinklerkoppen kon aanbrengen en aansluiten.

 

Wederom een prachtig project om aan mee te mogen werken. Wilt u ook het hoogst haalbare comfort creëren voor uw project, zonder beperkingen op esthetiek? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

Meer nieuwsberichten

stadskantoorheerlen artistimpression mecanoo

Nieuwbouw stadskantoor Heerlen

mercedes

Nieuwbouw Mercedes showroom in opdracht

kerst 2018 web

Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!