Blaak 16

De door HC KP geleverde klimaateilanden hebben bij project Blaak 16 bijgedragen aan het behalen van een BREEAM 4 sterren certificaat.

Blaak 16

Zowel de ligging als de uitermate goede bereikbaarheid maken de Blaak tot een strategisch sterke locatie in het zakencentrum van Rotterdam. Het pand functioneert als een dynamische werk- en verblijfsomgeving.

Dankzij de maatschappelijke meerwaarde en het duurzame karakter dat werd gerealiseerd tijdens de renovatie, heeft het pand een BREEAM 4 sterren certificaat behaald met een score van 71,50%. De door HC KP geleverde klimaateilanden hebben aan deze score positief bijgedragen. 

Bij dit project is ervoor gekozen om de eilanden op te bouwen uit zeer grote panelen, elk voorzien van een geïntegreerde ophangconstructie. Naast de keuze voor een verdekte ophangconstructie is ook gekozen voor verdekt gemonteerde Invisible toevoerroosters. De verlichting is gependeld aangebracht tussen de eilanden, hetgeen resulteert in een rustige, moderne maar vooral ruimtelijke uitstraling. Op het gebied van activering is een combinatie toegepast van zowel ClimaCo koperactivering als ClimaPe kunststofactivering.

  • Ruim 5.500 m² klimaatplafondeilanden
  • Ruim 950 Invisible toevoerroosters

Meer projecten

Gemeente Westland

Het nieuwe gemeentehuis van Westland straalt duurzaamheid en transparantie uit. Het project betreft twee verschillend...

Van der Sluis

Circa vijf jaar geleden heeft HC KP de opdracht ontvangen voor de r...

Neem contact op!

Meer over HC KP?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!