Traverse eiland

Onze klimaatplafonds zijn leverbaar als plafondeilanden, waarbij tal van uitvoeringen en vormen mogelijk zijn. Hierbij kunnen we het ontwerp specifiek aanpassen aan de ruimte of aan de wensen van de architect.

WAT IS EEN traverse eiland?

Dit type eiland is dé oplossing wanneer er een smal en zeer slank plafondeiland is gewenst. De architect heeft de mogelijkheid om te kiezen uit vele paneelafmetingen, de maximale breedte van dit type eiland bedraagt circa 1.200 mm. De lengte van het plafondeiland is ongelimiteerd, de plafondpanelen kunnen namelijk aan elkaar worden gekoppeld, waardoor er een lang eiland ontstaat.

Een veelal toegepaste variant is dat er één eiland per 1.800 mm gevelbreedte wordt aangebracht. Hierdoor wordt er een maximale flexibiliteit gecreëerd in de ruimte, in combinatie met een optimale comfortsituatie. 

Bij dit type eiland is de constructie volledig is geïntregreerd in het plafondpaneel. Deze eilanden worden namelijk voorzien van zogenoemde 'traverse' constructieprofielen. Deze constructieprofielen worden aan het bovenliggende dek gemonteerd middels draadeinden of noniushangers. De ophangpunten worden, indien mogelijk, terugliggend vanaf de rand van het eiland afgehangen zodat deze niet of nauwelijk zichtbaar zijn.

ONTWERPVRIJHEID

In de basis zijn de plafondpanelen rondom voorzien van een 90-graden zetting waardoor u tegen de zijkant van het plafondpaneel aankijkt. Het plafondeiland heeft normaliter een hoogte van 50 - 60 mm en wordt volledig gelakt. De architect kan ervoor kiezen om de zijkant van het plafondpaneel onder een andere hoek, naar binnen te zetten, waardoor een 'zwevend' effect wordt gecreëerd. Een mooi voorbeeld hiervan is het project Vesteda

In de plafondeilanden kunnen armaturen worden geïntregreerd middels sparingen met verstevigingsprofielen. De paneelverdeling van de plafondeilanden wordt vaak afgestemd op de verlichting. HC KP kan u ontzorgen door in de ontwerpfase het eiland direct af te stemmen op de vereiste verlichtingscriterea. Dit doen we door de complete lichtberekeningen te verzorgen. Wij kunnen het plafondeiland inclusief ons eigen LED-integratiearmatuur leveren en monteren.

Het is mogelijk om te kiezen uit verschillende kleuren en perforaties. Het toepassen van een ongeperforeerde strook, in de lengterichting van het eiland, behoort tevens tot de mogelijkheden. In deze strook kan de verlichting worden geïntregreerd, evenals sprinkler en overige componenten. 

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!