Het Polak-gebouw | MFO1

Op de campus van de Erasmus Universiteit is een multifunctioneel onderwijsgebouw gerealiseerd: Het Polak-gebouw.

Het Polak-gebouw | MFO1

Locatie:
Rotterdam
Architect:
Paul de Ruiter
Aannemer:
SMT Bouw en Vastgoed
Installateur:
Croonwolter&dros

PROJECTINFORMATIE

Het MFO is een onderwijsgebouw met ruim 600 moderne studieplekken. Het pand is prominent aanwezig aan de nieuwe hoofdas van de campus. HC KP heeft bij mogen dragen aan dit prachtige projecten door het leveren en monteren van traverse klimaatplafondeilanden, welke voorzien zijn van pendelverlichting. De eilanden met geintegreerde traverse constructie zijn voorzien van verdekte toevoerroosters, geschikt voor variabel volume systemen. Door het toepassen van klimaateilanden wordt er een ruimtelijk effect gecreëerd.

ONTWERP

Bij het ontwerp van de eilanden is rekening gehouden met de positie van de luchtverdeeltechniek en de positie van de verlichting. Aangezien bij dit project een variabel volume systeem is toegepast, is er door de klant gekozen om PBM luchttoevoerroosters toe te passen welke zeer goed geschikt zijn voor variabele luchtstromen. De architect heeft ervoor gekozen om onder de plafondeilanden pendelverlichting op te hangen, de pendels zijn door de perforatie van het plafond gevoerd, voor de bekabeling is per armatuur een kleine doorvoersparing aangebracht in het paneel.

LEVERINGSOMVANG

  • 3000 m2 klimaatplafondeilanden
  • 330 st. PBM luchttoevoerroosters

Meer projecten

MOVE

In het pand Move Amsterdam zit de Mobility Experience van Pon. Consumenten kunnen hier zelf ervaren hoe mobiliteit er...

Triodos Bank

HC KP heeft voor het Kantoorgebouw van het jaar 2019 de klimaatplaf...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!