SPARK

De transformatie van kantoorgebouw SPARK resulteert in het behalen van energielabel A.

SPARK

Locatie:
Amsterdam
Ontwikkelaar:
Edge Technologies
Architect:
Powerhouse
Aannemer:
G&S Bouw
Installateur:
Bosman Bedrijven

PROJECTINFORMATIE

Ideaal gelegen in een van de belangrijkste zakenwijken van Amsterdam staat SPARK - het eerste Smartbuilding gebouw dat HC RT in samenwerking met OVG heeft opgeleverd. Het kantoorgebouw staat ook wel bekend als Busitel II, het voormalig hoofdkantoor van Deloitte dat naar The Edge verhuisd is. OVG heeft het gebouw gekocht in 2014 en heeft het getransformeerd tot één van de meest vooruitstrevende kantoorgebouwen in Nederland. 

Het pand is door OVG gerenoveerd om tegemoet te komen aan de eisen van een moderne werkomgeving. Naast de gevel, de entree en het interieur, is ook de klimaatinstallatie verbeterd om het energiegebruik efficiënter te maken. Het energielabel van het kantoorgebouw is na deze transformatie van categorie G naar de zuinigste categorie A gegaan. Verschillende bedrijven van de HC Groep zijn bij dit renovatieproject betrokken geweest: HC RT, Barcol-Air en HC KP. 

SAMENWERKING BINNEN HC GROEP

Aan dit project hebben verschillende bedrijven van de HC Groep een bijdrage geleverd. HC KP heeft Hybidair klimaatplafondeilanden geleverd in een gedeelte van het pand. Op enkele verdiepingen zijn traditionele klimaatplafonds toegepast voorzien van roosters van Barcol-Air; de regeling van deze klimaateilanden is verzorgd door HC RT. 

HC RT heeft daarnaast de primaire installaties volledig onderhanden genomen, denk hierbij aan alle installatie-onderdelen, zoals de luchtbehandelingskast, koeling en verwarming. In het project zijn nieuwe oplossingen aangebracht waaronder sensoren en beacons waarmee temperatuur, vocht en aanwezigheid gemeten kunnen worden en tevens de verlichting kan worden geregeld. Deze Bluetooth sensoren zijn geïntegreerd in de gemonteerde klimaatplafonds. HC RT heeft, naast de bekabeling van deze sensoren, een softwarematige koppeling met deze sensoren gerealiseerd om de benodigde gegevens in het gebouwbeheersysteem (GBS) te presenteren. Deze koppeling is tot stand gekomen door het aanbrengen van een IP backbone. HC Barcol-Air heeft naast de roosters in de klimaatplafonds ook de overige luchtverdeelapparatuur geleverd. Interland Techniek heeft in enkele speciale ruimten meegedacht om te kunnen voldoen aan de aanvullende eisen van de gebruiker, bijvoorbeeld door toepassing van extra luchtslangen.

LEVERINGSOMVANG

  • ruim 700 Hybridairklimaateilanden
  • 1.200m2 klimaatplafonds
  • PBM toevoerroosters welke zijn geïntegreerd in de klimaatplafonds

Meer projecten

MM25

Bij de revitalisatie van project MM25 zijn de HC KP HYBRIDAIR klimaateilanden toegepast voor het ...

Oldelft Ultrasound

Een compleet nieuw pand voor Oldelft Ultrasound, met klimaatplafond...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!