Technohal | Universiteit Twente

HC KP leverde voor project Technohal 4.000 stuks maatwerk klimaateilanden. De afgeronde hoeken volgen de rondingen van de aanwezige betonconstructie. 

Technohal | Universiteit Twente

Locatie:
Enschede
Architect:
Defesche Van den Putte
Adviseur:
Arcadis
Aannemer:
Dura Vermeer
Installateur:
HOMIJ

PROJECTINFORMATIE

Vanaf 2016 tot 2019 heeft de Technohal te Enschede van de Universiteit Twente een grootschalige renovatie ondergaan. De Technohal is getransformeerd tot TechMed Centre en heeft een BVO-oppervlakte van ruim 24.000 m². 

Het gebouw is ontworpen en gebouwd in de jaren 70 van de vorige eeuw en deed in die tijd dienst als proceshal. Met deze renovatie is een multifunctioneel universiteitsgebouw gerealiseerd waarin diverse faculteiten zijn gehuisvest. In het oorspronkelijke ontwerp stond het atrium centraal, dit principe is dan ook optimaal gehandhaafd.

Monteren op 16 meter hoogte

De maatwerk klimaatplafondeilanden van HC KP dragen bij aan de industriële en moderne uitstraling in combinatie met het realiseren van een behaaglijk binnenklimaat. De eilanden zijn voorzien van afgeronde hoeken welke de rondingen van de betonconstructie volgen. In de centrale hal was de montage een echte uitdaging, de eilanden zijn namelijk gemonteerd op een hoogte van 16 meter! Voor dit soort unieke maatwerkoplossingen is HC KP de uitgelezen partner.

De Technohal vormt het nieuwe hart van het Technische Medische Centrum met verschillende onderzoeksfaciliteiten zoals MRI’s, OK-opstellingen en andere medische apparatuur, collegezalen en praktijkruimten waar chirurgen ervaring op kunnen doen op levensechte poppen. Bijna 10.000 studenten volgen een opleiding op de Universiteit Twente.

Leveringsomvang

  • 4.000 stuks maatwerk klimaatplafondeilanden in de kleur antraciet

Meer projecten

header politiebureauhellevoetsluis

Politiebureau Hellevoetsluis

Klimaatplafonds voor het Politiebureau in Hellevoetsluis

rb waalwijkpc

Rabobank | Waalwijk

De nieuwbouw van Rabobank Waalwijk heeft een flexibel, modern kanto...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant