HQ Akzo Nobel en Stibbe Advocaten

Succesvolle bijdrage van HC KP aan project Akzo & Stibbe: levering van 19.450 m² klimaatplafonds inclusief Barcol-Air roosterintegratie, dit alles gemonteerd in een periode met een relatief kort tijdsbestek.

HQ Akzo Nobel en Stibbe Advocaten

Locatie:
Amsterdam
Architect:
Group A en Jo Coenen 
Adviseur:
Hiensch Engineering en DW
Aannemer:
Dura Vermeer
Installateur:
HOMIJ

PROJECTINFORMATIE

Aan de Amsterdamse Zuidas werd in februari 2013 gestart met de bouw van de kantoren AkzoNobel en Stibbe, die begin 2016 werden opgeleverd. De gebouwen staan in het gebied Beethoven, ten zuiden van het nieuwe Sint Nicolaaslyceum aan de Beethovenstraat. De kantoren zijn ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer. HOMIJ Technische Installaties realiseerde de installaties. HC KP heeft voor beide gebouwen in opdracht van Homij Technische installaties de klimaatplafonds ontworpen en gemonteerd. Het project heeft in de categorie Nieuwbouw en Renovatie een BREEAM-score van 4 sterren behaald (Excellent).

Verschillende plafondtypen inclusief roosterintegratie

Bij het AKZO gebouw is een omegabandraster systeem met moduulmaat 1800x600 mm gemonteerd. Hierin zijn de indelingswensen van AKZO, zoals concentratiewerkplekken en vergaderruimten, geïntegreerd.

Bij het Stibbe gebouw is in de kantoorzones langs de gevels een omegabandraster systeem met de moduulmaat 1200x600 mm gemonteerd. Een groot gedeelte van de buitengevel loopt in een kromming. Hierdoor worden plafondpanelen trapeziumvormig, waardoor er veel paneelposities per verdiepingvloer zijn. Dit nog los van inbouwcomponenten. De kantoorzones zijn van de gangzones gescheiden door een gebogen omegabandraster. In de gangen is een 600x600 mm klemcassette systeem gemonteerd.

Boven in het gebouw loopt een atrium. In dit atrium is ter hoogte van de 8e verdieping een klimaatplafond met de moduulmaat 600x600 mm klimaatplafond gemonteerd. Dit plafondtype is tevens toegepast op de bovenste directieverdiepingen. In combinatie met de toegepaste verlichting en bouwkundige afwerkingen heeft dit klimaatplafond een hoogwaardige uitstraling. In beide gebouwen zijn "invisible" roosters en wervelroosters van zusterbedrijf Barcol-Air toegepast. Ter plaatse van de scheidingswanden zijn op beide projecten door HC KP geluidschotten op de bandrasters gemonteerd.

Uitdagende projectwensen

Beide projecten kenden een relatief korte doorlooptijd, zowel in de voorbereidings- als de uitvoeringsfase. Daarnaast maakten de diverse bouwkundige werkzaamheden, de specifieke indelingswensen van de gebruiker alsmede de coördinatie met andere disciplines dit tot uitdagende projecten voor HC KP.

Bij het Akzol gebouw kwamen de uitdagingen tot uiting in de akoestische eisen en de coördinatie van componenten in de speciale ruimten, zoals concentratiewerkplekken, vergaderruimten, zowel in de voorbereidings- maar ook in de uitvoeringsfase. Bij project Stibbe was de maatvoering van de plafondconstructie essentieel in verband met de ronde gevels en de haaks daarop lopende bandrasters. Tot slot is bij dit project het hele inbouwpakket na opdracht nog geïntegreerd in de casco plafondopzet.

LEVERINGSOMVANG

Stibbe hoofdkantoor

  • 8.500 m² klimaatplafonds
  • 1200 x 600 plafondtype Omega bandraster 
  • 600 x 600 plafondtype klemcassette 
  • 3.000 sparingen 
  • 1.050 invisible en wervel roosters van Barcol-Air

AkzoNobel hoofdkantoor

  • 10.950 klimaatplafonds
  • 1800 x 600 plafondtype Omega bandraster
  • 3.500 sparingen 
  • 1.270 invisible en wervel roosters van Barcol-Air

 

Meer projecten

hckp erasmusziekenhuis header

Erasmus ziekenhuis

Klimaatplafonds van HC KP zorgen voor een aangenaam binnenklimaat in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam

plk828 klein header

Het Polak-gebouw | MFO1

Op de campus van de Erasmus Universiteit is een multifunctioneel on...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant