Verlichting

Wij kunnen u geïntegreerde verlichtingsoplossingen aanbieden, compleet afgestemd op het klimaatplafond. 

ONTZORGING

Onze klimaatplafonds zijn uitermate geschikt voor de integratie van nagenoeg iedere vorm van verlichting. Hierbij kunt u vrijwel ieder fabricaat toepassen. Rastervullende armaturen, pendelarmaturen, integratiearmaturen, downlighters en verlengde armaturen zijn hier mooie voorbeelden van. 

Samen met onze verlichtingspartner selecteren, leveren en monteren we een breed pakket aan hoogwaardige LED verlichtingsarmaturen, lichtlijnen, downlighters en pendelverlichting. Als onderdeel van het ontzorgen van onze opdrachtgevers, faciliteert HC KP het gehele proces dat begint met een advies en een lichtberekening.

In deze lichtberekeningen wordt er onder andere gekeken naar de dimensionering van de ruimte, de inpasbaarheid in het klimaatplfond, de gelijkmatigheid en de lichtopbrengst.

EIGEN LED ARMATUUR

HC KP heeft een eigen integratiearmatuur ontwikkeld. Het integratiearmatuur is een esthetisch fraaie oplossing doordat deze naadloos wordt aangebracht in een (technisch) plafondpaneel, een Hybridair of een traditioneel klimaateiland.

Het LED armatuur onderscheidt zich van andere armaturen doordat het niet voorzien is van een flens aan de zichtzijde. Vanuit de onderzijde van het klimaatplafond is enkel het optiek zichtbaar, zonder de stalen behuizing. Tevens ligt de onderzijde van het armatuur op dezelfde hoogte als de onderkant van het klimaatplafond. 

Enkele projecten waar onze integratiearmaturen zijn geleverd en gemonteerd zijn de projecten Rabobank Waalwijk, De Curve en Van der Sluis.

Naast het integratiearmatuur is het verlengd armatuur een veelvoorkomende optie. Het verlengd armatuur is een standaard armatuur, welke wordt verlengd tot dezelfde moduulmaat als de bandraster-plafondconstructie. 

HUMAN CENTRIC LIGHTNING

De armaturen van HC KP kunnen tevens compatibel voor Human Centric Lightning (HCL) worden uitgevoerd. De bijzondere verlichtingsoplossing die zich aan het complexe menselijk dag- en nacht bioritme aanpast. Gedurende de dag past de lichtkleur en -sterkte zich aan waarbij natuurlijk daglicht van ochtend tot avond wordt gesimuleerd. Deze slimme verlichtig is bevordelijk voor het bioritme en het welbehagen van de gebruikers. 

Daarnaast kan er licht-op-maat worden gecreërd. Het 'optimale' licht kan voor ieder mens namelijk anders zijn. Oudere werknemers hebben in de regel namelijk een hogere lichtsterkte nodig dan jongere collega's. Met een HCL-verlichtingsoplossing kunnen centrale verlichtingsparameters zoals de lichtkleur en -sterkte individueel worden ingesteld via een centraal systeem of via een app. Hierdoor krijgt iedere gebruiker het licht dat hij of zij nodig heeft.

Meer informatie over Human Centric Lightning? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!