VERDEKTE OPHANGING

Onze klimaatplafonds zijn leverbaar als plafondeilanden, waarbij tal van uitvoeringen en vormen mogelijk zijn. Hierbij kunnen we het ontwerp specifiek aanpassen aan de ruimte of aan de wensen van de architect.

WAT IS EEN EILAND MET VERDEKTE OPHANGING?

Bij dit type plafondeiland wordt een verdekte ophangconstructie toegepast, waaraan de plafondpanelen worden gemonteerd. Hierdoor zijn er geen kaderprofielen rondom het plafondeiland benodigd.

De omranding van het plafondeiland wordt bij deze oplossing gevormd door de klimaatplafondpanelen. De panelen zijn rondom voorzien van een uniforme hoogte en zijn volledig gepoedercoat. Doordat er geen kader wordt toegepast, maar het plafondpaneel de hoogte bepaalt, wordt een relatief slank plafondeiland gevormd.

De verdekte ophanging wordt voorzien aan de langskant van het plafondeiland, deze ophanging wordt middels een secundaire constructie star en maatvast gemonteerd. De secundaire constructie wordt middels draadeinden of noniushangers afgehangen aan het bovenliggend dek. De ophangpunten worden indien mogelijk circa 200 - 300 mm terugliggend van de rand van het eiland afgehangen zodat deze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. 

De standaard verdekte ophanging kan deels in het zicht zijn aangebracht. Derhalve is er de mogelijkheid om deze profielen in een nader te bepalen kleur te lakken. Een voorbeeld hiervan is onderstaande foto van het project 'Koninginnegracht' waarbij de ophangconstructie zwart is gelakt, gelijkend aan de zwarte betonafwerking. Uiteraard kan HC KP ook een aangepaste oplossing toepassen waarbij de verdekte ophanging vrijwel niet meer zichtbaar is. 

Plafondeilanden met een verdekte ophanging kunnen tevens worden voorzien van 'technische stroken' of bandrasters ten behoeve van de integratie van componenten. Daarnaast kan ervoor worden gekozen om componenten te integreren in de plafondpanelen middels sparingen.

ONTWERPVRIJHEID

Bij het bepalen van de afmetingen van eilanden met verdekte ophanging kan er in de ontwerpfase rekening worden gehouden met de flexibiliteit van het pand zodat er tussen de eilanden in de toekomst eenvoudig wanden kunnen worden geplaatst.

Naast het plaatsen van wanden tussen de plafondeilanden behoort het plaatsen van wanden onder de plafondeilanden tevens tot de mogelijkheden. Hierbij wordt het eiland voorzien van bandrasters, waarbij de breedte van het bandrasterprofiel kan worden afgestemd op de breedte van de toekomstige wanden. 

Bij plafondeilanden met een verdekte ophanging kunnen de plafondpanelen worden uitgevoerd met een eindeloze maatvoering, binnen de kaders van het machinepark en de geldende normeringen. Ook is de breedte van het eiland ongelimiteerd, aangezien het eiland in de breedte opgedeeld kan worden uit meerdere plafondpanelen. 

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!