Sparingen

Altijd een passende oplossing voor al uw inbouwcomponenten.

DE MOGELIJKHEDEN

Onze klimaatplafonds kunnen worden voorzien van sparingen ten behoeve van componenten zoals bijvoorbeeld verlichting, roosters en sensoren. Er zijn per component meerdere oplossingen mogelijk. Normaliter worden sparingen fabrieksmatig in de metalen panelen gestanst. Uiteraard is het ook mogelijk om sporadisch op de bouw een sparing aan te brengen. Sparingen kunnen in plafondpanelen, technische plafondpanelen of bandrasterprofielen worden aangebracht.

Grote en kleine componenten
Voor kleine componenten zoals bijvoobeeld sprinklers worden standaard vlakke sparingen in de plafondpanelen gestanst. Een aanpassing aan de watervoerende elementen in het plafondpaneel zijn voor deze kleine sparingen meestal niet benodigd, deze kunnen dan tussen de watervoerende klimaatelementen geplaatst worden.

Voor grotere componenten zoals downlighters en speakers is aanvullend een versteviging nodig in het metalen paneel om het gewicht van het betreffende component te kunnen dragen. Wij gebruiken hiervoor veelal achterhout, welke zwart is afgewerkt zodat deze niet zichtbaar is vanuit de onderzijde van het klimaatplafond. Indien het plafondpaneel, waarin het component is opgenomen, geactiveerd dient te zijn kunnen we het klimaatelement aanpassen. Voor zover mogelijk wordt hierbij het plafondpaneel maximaal geactiveerd, gecombineerd met een nette inpassing van het component.

Armatuursparingen
Voor langwerpige LED armaturen kunnen sparingen gemaakt worden in plafondpanelen evenals in de bandrasterprofielen. De sparing dient voorzien te zijn van omkanting om een strakke en maatvaste oplossing te bieden. De sparing wordt eveneens voorzien van metalen verstevigingsprofielen welke in het plafondpaneel zijn gelast. De exacte maatvoering van de sparing en de detaillering van de verstevigingen, in relatie tot de opbouw van het armatuur, werkt het HC KP team graag samen verder met u uit.

Componentcombinaties
Combinaties van verschillende componenten in één sparing behoort tevens tot de mogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld een CSV straallijnrooster in een plafondpaneel geïntegreerd worden in dezelfde sparing als een verlichtingsarmatuur. Ook heeft HC KP voor een aantal projecten de sparing aangepast waarbij de LED verlichting in een plafondpaneel passend is gemaakt welke is gecombineerd met een sensor. Deze sensor is hierbij in het verlengde van het armatuur in dezelfde sparing aangebracht. HC KP heeft hiervoor een speciale beugel ontwikkeld waarbij achteraf de sensor gemakkelijk in de sparing geklikt kan worden.

Diepdruksparingen
Sparingen kunnen ook worden uitgevoerd met een diepdrukking, die uitsluitend fabrieksmatig wordt aangebracht. Hierdoor kan bijvoorbeeld de flensdikte van een VFK wervelrooster in de sparing verzonken worden aangebracht, waardoor deze flens zich in één vlak met de onderzijde van het klimaatplafond bevindt. We bespreken graag met u de verschillende mogelijkheden.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!