Bijzondere, trapeziumvormige klimaatplafond-eilanden voor Triodos Bank op landgoed de Reehorst

triodos2
10 december 2018

Op landgoed De Reehorst realiseert Triodos Bank een nieuw bedrijfspand dat naadloos aansluit op de omringende natuur. HC KP is vanaf het adviestraject nauw betrokken geweest bij de uitwerking van de trapeziumvormige klimaatplafondeilanden die in het pand gemonteerd gaan worden.

Volledig in harmonie: gebouw en omgeving

HC KP heeft de opdracht mogen ontvangen van Bosman Bedrijven voor het leveren en monteren van de klimaatplafonds voor de Triodos Bank dat wordt gebouwd op landgoed De Reehorst te Zeist. Het prachtige pand met een oppervlakte ca. 13.000 m², is geïnspireerd op de natuur en is dusdanig vormgegeven dat het een harmonieus geheel vormt met de omringende natuur. Bijzonder aspect is dat alle werkplekken binnen het gebouw op maximaal zes meter afstand van de gevel komen te liggen, om zodoende uitzicht te bieden op de inspirerende, natuurlijke omgeving.

Klimaatkamertest voor gegarandeerde werking

Tijdens het voortraject is HC KP nauw betrokken geweest bij het ontwerp in samenspraak met Deerns. Om de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar een correcte werking van zowel de klimaatplafondeilanden als de geïntegreerde luchtverdeelapparatuur van Barcol-Air, is gebruik gemaakt van een proefopstelling in de eigen klimaatkamer. Doordat onder het klimaatplafond een houten lattenplafond wordt aangebracht om het duurzame karakter van het bedrijfspand te benadrukken, was het noodzakelijk om luchttechnische functionaliteit inzichtelijk te maken via deze klimaatkamertest.

Bronvermelding afbeelding: www.breaam.nl

Meer nieuwsberichten

triodos1

HC KP LEVERT KLIMAATPLAFOND SYSTEMEN VOOR BEKROONDE TRIODOS BANK

kerst 2018 web

Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!

banner website vsk2020 350pixels

VSK 2020 | VOORREGISTRATIE