European Patent Office

Voor het project EPO is HC KP gekozen als partij voor het leveren en monteren van ruim 56.000 m2 klimaatplafonds - verdeeld over maar liefst 27 verdiepingen!

European Patent Office

Locatie:
Rijswijk
Architect:
Dam & Partners Architecte
Aannemer:
JP van Eesteren
Installateur:
Croonwolter&dros

PROJECTINFORMATIE

In Rijswijk bevindt zich het nieuwe kantoor van Nederlands grootste internationale organisatie, het European Patent Office – ook wel kortweg EPO genoemd. Het bedrijfspand van ruim 85.000 m² biedt plaats aan bijna 2.000 medewerkers.

Voor het project EPO is HC KP gekozen als partij voor het leveren en monteren van ruim 56.000 m² klimaatplafonds, verdeeld over 27 vloeren – een project om trots op te zijn! Ook bij dit project hebben de klimaatplafonds van HC KP bijgedragen aan het behalen van zowel het BREEAM certificaat als de BNB duurzaamheidsnorm.

In de ontwerpfase is een klimaattest uitgevoerd in onze eigen klimaatkamer in Purmerend om de klimaatklasse aan te tonen.

KLEURENPLAFOND

De onderste laag van het gebouw is voorzien van een uniek kleurenplafond, waarin alle kleuren van de EU-landen zijn verwerkt. Voor ons een prachtige uitdaging, dat is gerealiseerd door honderden verschillende paneelposities in het klimaatplafond toe te passen.

REGELTECHNIEK

Vanuit EPO was de eis dat het pand een flexibele werkomgeving moest blijven. Om aan deze wens te voldoen heeft HC KP de regeltechniek dusdanig aangepast dat er een flexibele indeelbaarheid per 1.500 mm te realiseren valt.

LEVERINGSOMVANG

  • Ruim 56.000 m² klimaatplafond

Meer projecten

hckp kwiii kazerneapeldoorn header

Koning Willem III-Kazerne Apeldoorn

Nieuw lesgebouw voor de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn.

hckp deolifant header

De Oliphant

Markant gebouw in Amsterdam, voorzien van klimaatplafonds van HC KP

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant