Gebouw KB

Het Gebouw KB te Arnhem stamt af uit de jaren '40 – '50 uit onze vorige eeuw en heeft gefunctioneerd als industrieel onderkomen. Dit robuuste gebouw met betonnen kolommen en hoge ramen valt direct op.

Gebouw KB

Locatie:
Arnhem
Architect:
Hofman Dujardin
Adviseur:
Huisman en van Muijen
Aannemer:
Karbouw
Installateur:
Toonen B.V.

PROJECTINFORMATIE

Het pand is gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Hierbij was het uitgangspunt dat het gebouw voldoet aan de eisen en wensen van de tijd van nu, met behoud van de industriële look & feel.

Het gebouw is herontwikkeld naar een A-label. De klimaatplafonds van HC KP dragen bij aan een aangenaam klimaat. Er is gekozen voor een plafondontwerp met relatief lange plafondpanelen van 2.150 mm welke op een hoogte van ruim 5.000 mm zijn gemonteerd. Het toegepaste klimaatsysteem bedraagt ClimaCo koperactivering en het resultaat mag er zijn, waarbij de foto’s voor zich spreken. 

UITDAGING

De uitdaging in dit project was de zeer beperkte inbouwhoogte van het klimaatplafond van totaal ca. 100 mm, de plafonds zijn gemonteerd tussen de stalen vakwerkliggers. Samen met de betrokken partijen heeft HC KP hierop het plafondontwerp afgestemd. Daarnaast zijn alle installaties onder de klimaatplafonds gemonteerd zoals kanalen, kabelgoten en pendelverlichting. Deze installaties zijn middels pendels door het klimaatplafond doorgevoerd. 

LEVERINGSOMVANG

  • Ruim 1.000 m² klimaatplafond

Meer projecten

MM25

Bij de revitalisatie van project MM25 zijn de HC KP HYBRIDAIR klimaateilanden toegepast voor het ...

Aalberts

Een ‘office lounge loft’ in het WTC te Utrecht met een fantasti...

Neem contact op!

Meer over HC KP?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!