The Core

The Core: Schoolvoorbeeld van innovatief renoveren.

The Core

Locatie:
Amsterdam
Opdrachtgever:
CBRE B.V.
Aannemer:
Aalberts Bouw
Installateur Terberg :
Totaal Installaties

Projectinformatie

Het nieuwe hoofdkantoor van CBRE; The Core, is een 50 jaar oude, voormalige autogarage welke duurzaam is getransformeerd naar een uniek kantoor. Een kantoor waar de mens centraal staat. Er is een informele en op innovatie gerichte werkomgeving gecreëerd waarin iedere medewerker zijn eigen werkstijl kan invullen.

Het pand is gebaseerd op 4 pijlers; gezondheid, duurzaamheid, smart/tech en co-creatie. The Core is een gezonde werkomgeving met een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid.

De gebouwprestaties worden gemeten met smart/tech faciliteiten. Daarnaast wordt samenwerking en co-creatie ondersteund in het gehele gebouw.

Klimaatplafondeilanden van HC KP

Bij het ontwerp is goed nagedacht over de openheid en de zichtlijnen. Mede door de toepassing van de klimaatplafondeilanden van HC KP voelt het kantoor erg ruimtelijk aan.

De klimaatplafondeilanden zijn uitgevoerd met ClimaCo koperactivering voor het koelen of verwarmen van de ruimte. Voor de toevoer van verse lucht is er gekozen voor Invisible toevoerroosters, welke verdekt zijn gemonteerd in de plafondpanelen en daardoor niet zichtbaar zijn vanaf de onderzijde.

Er zijn zéér grote, eigenlijk buiten standaard, plafondpanelen toegepast welke zijn voorzien van een inwendige verstevigingsconstructie om de doorbuiging van het plafondmateriaal te minimaliseren waardoor er een erg vlak klimaatplafond is opgeleverd. 

LEVERINGSOMVANG

Meer projecten

NautaDutilh

Voor International Law Firm NautaDutilh heeft HC KP ruim 11.000 m² klimaatplafond mogen leveren en monteren voor...

Het Polak-gebouw | MFO1

Op de campus van de Erasmus Universiteit is een multifunctioneel on...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!