The Edge

Met een BREEAM score van 98,4% is The Edge, gelegen aan de Zuidas van Amsterdam, het meest duurzame gebouw ter wereld. Verschillende divisies van de HC Groep hebben een actieve bijdrage aan deze prestatie geleverd.

The Edge

Locatie:
Amsterdam
Ontwikkelaar:
OVG Real Estate
Architect:
Ron Bakker
Adviseur:
Deerns
Aannemer:
G&S Bouw
Installateur:
Bosman Bedrijven

PROJECTINFORMATIE

Aan de snelweg A10-Zuid in Amsterdam heeft OVG Real Estate het prestigieuze nieuwe hoofdkantoor voor Deloitte & AKD ontwikkeld. Het pand bestaat in totaal uit 14 bouwlagen voor de kantoren met een oppervlakte van 40.000 m² en 2 ondergrondse parkeerlagen met een oppervlakte van 12.000 m² . Het gebouw heeft een U-vorm met een volledig ingesloten atrium aan de snelwegzijde en is dusdanig ontworpen dat er maximaal gebruik van daglicht kan worden gemaakt. Naast het dak zijn zowel de West-, Zuid en Oostgevel voorzien van zonnepanelen. Het pand is ontworpen door PLP / Architecture – Oever Zaaijer architecten, gebouwd door G&S bouw, de installaties zijn geadviseerd door Deerns en geïnstalleerd door de Homij Bosman Combinatie. Vanaf de eerste dag waren de ambities op het gebied van duurzaamheid van zowel Deloitte als OVG zeer hoog. Er zijn dan ook een ongekend aantal nieuwe technieken in het pand aangebracht, met als meest in het oog springend het Light over Ethernet (LoE) LED verlichting systeem van Philips. Bij dit volledig nieuwe systeem worden alle verlichtingsarmaturen voorzien van voeding en sturing via ethernet.

KLIMAATPLAFONDS

HC KP heeft de klimaatplafonds voor dit prestigieuze project geleverd. Er is gekozen voor het toepassen van een standaard bandrastersysteem in combinatie met ClimaPe kunststof activering. Een vereiste was een maximale, flexibele indeelbaarheid per ruimte. In het klimaatplafond zijn de invisible roosters van Barcol-Air toegepast. Om de opdrachtgever maximale zekerheid van de werking van deze roosters te geven, is de werking vooraf beproefd in de klimaatkamer van Barcol-Air. De specifieke vormgeving van het gebouw stelde HC KP voor enkele logistieke uitdagingen. Zo is de bovenste verdieping schuin uitgevoerd, waarbij gebruik is gemaakt van een speciale, trapeziumvormige constructie. Het project is uitgevoerd met een bijzondere hoge doorlooptijd in m², zijnde 1.000 meter plafond per week (normaal 500 meter per week).

LEVERINGSOMVANG

  • 30.000 m² klimaatplafond

Meer projecten

Expeditors

HC KP heeft in opdracht van HOMIJ Technische Installaties ruim 5.000 m² klimaatplafonds mogen leveren en mo...

Oldelft Ultrasound

Een compleet nieuw pand voor Oldelft Ultrasound, met klimaatplafond...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!