The Flow

Klimaatplafonds van HC KP dragen bij aan het allereerste Well Core v2 Platinum certificaat.

The Flow

Locatie:
Amsterdam
Architect:
MVSA Architects
Adviseur:
Valstar Simonis
Aannemer:
G&S Bouw
Installateur:
Bosman Bedrijven

Uniek plafondontwerp

Het plafond is naar het ontwerp van Roberto Meyer, architect en eigenaar van MVSA Architects. Als  HC KP zijn we erg trots dat we zijn gevraagd om actief mee te denken met verschillende klimaatplafondoplossingen voor dit prachtige project. Diverse varianten en oplossingen zijn in het voortraject aangedragen nadat er een bezoek is geweest van het projectteam aan de showroom van HC KP te Waalwijk. Tevens zijn er diverse ontwerpsessies gehouden. Het resultaat hiervan is een sprekend design waarbij een optimaal binnenklimaat én een flexibele indeelbaarheid van het pand centraal staat.

In het kader van de flexibiliteit is ervoor gekozen om op enkele posities bandrasterprofielen toe te passen waar door er, in de toekomst, zeer eenvoudig wanden kunnen worden geplaatst onder het klimaatplafond. De bandrasters liggen daarbij enkele centimeters terug ten opzichte van de onderkant van de plafondpanelen. Tussen de plafondpanelen is een smalle voeg gecreëerd. Enerzijds een architectonische keuze, anderzijds bedoeld voor de ophanging van pendelarmaturen onder het klimaatplafond. Aangezien deze pendelarmaturen tevens het klimaatplafond verlichten is de voeg gemaakt uit hetzelfde materiaal als de plafondpanelen waardoor het gehele plafond gesloten is. De stalen voeg ligt op een gelijke hoogte met het terugliggend bandrasterprofiel.

Het klimaatplafond is gepoedercoat in de grijze RAL-kleur 7037 en voorzien van ClimaPe kunststofactivering voor het verwarmen en koelen van de ruimte. Om verse lucht toe te voeren in de plafonds zijn Invisible toevoerroosters toegepast welke verdekt in de plafondpanelen zijn gemonteerd. Hierbij wordt de lucht tochtvrij ingeblazen.

Om het hoogteverschil tussen het klimaatplafond en de gang te overbruggen heeft HC KP een koofconstructie geleverd en gemonteerd. De koof is vervaardigd uit verzinkt plaatstaat en afwerkt in een zwarte RAL kleur. 

Certificeringen

The Flow is het eerste pand dat het Well Core v2 Platinum certificaat behaald. Daarnaast heeft The Flow het BREEAM 4 sterren certificaat behaald met een BREEAM score van 75,31%.

Levering klimaatplafonds door HC KP

  • Ruim 4.000 m² C-bandraster klimaatplafond
  • Ruim 200 Invisible toevoerroosters

Betrokken partijen:

  • MVSA Architects
  • G&S Bouw
  • Bosman Bedrijven
  • Valstar Simonis

Meer projecten

BAS Trucks

Van tekentafel tot oplevering: optimale ontzorging door HC KP bij project BAS Trucks te Veghel

Kantoor Mercedes-Benz

Prachtig ontwerp gerealiseerd door OLP, HOMIJ en HC KP.

Neem contact op!

Meer over HC KP?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!