The Flow

Klimaatplafonds van HC KP dragen bij aan het allereerste Well Core v2 Platinum certificaat.

The Flow

Locatie:
Amsterdam
Architect:
MVSA Architects
Adviseur:
Valstar Simonis
Aannemer:
G&S Bouw
Installateur:
Bosman Bedrijven

PROJECTINFORMATIE

Het plafond is naar het ontwerp van Roberto Meyer, architect en eigenaar van MVSA Architects. Als HC KP zijn we erg trots dat we zijn gevraagd om actief mee te denken met verschillende klimaatplafondoplossingen voor dit prachtige project. Diverse varianten en oplossingen zijn in het voortraject aangedragen nadat er een bezoek is geweest van het projectteam aan de showroom van HC KP te Waalwijk. Tevens zijn er diverse ontwerpsessies gehouden. Het resultaat hiervan is een sprekend design waarbij een optimaal binnenklimaat én een flexibele indeelbaarheid van het pand centraal staat.

In het kader van de flexibiliteit is ervoor gekozen om op enkele posities bandrasterprofielen toe te passen waardoor er, in de toekomst, zeer eenvoudig wanden kunnen worden geplaatst onder het klimaatplafond. De bandrasters liggen daarbij enkele centimeters terug ten opzichte van de onderkant van de plafondpanelen. Tussen de plafondpanelen is een smalle voeg gecreëerd. Enerzijds een architectonische keuze, anderzijds bedoeld voor de ophanging van pendelarmaturen onder het klimaatplafond. Aangezien deze pendelarmaturen tevens het klimaatplafond verlichten is de voeg gemaakt uit hetzelfde materiaal als de plafondpanelen waardoor het gehele plafond gesloten is. De stalen voeg ligt op een gelijke hoogte met het terugliggend bandrasterprofiel.

Het klimaatplafond is gepoedercoat in de grijze RAL-kleur 7037 en voorzien van ClimaPe kunststofactivering voor het verwarmen en koelen van de ruimte. Om verse lucht toe te voeren in de plafonds zijn Invisible toevoerroosters toegepast welke verdekt in de plafondpanelen zijn gemonteerd. Hierbij wordt de lucht tochtvrij ingeblazen.

Om het hoogteverschil tussen het klimaatplafond en de gang te overbruggen heeft HC KP een koofconstructie geleverd en gemonteerd. De koof is vervaardigd uit verzinkt plaatstaat en afgewerkt in een zwarte RAL kleur. 

Certificeringen

The Flow is het eerste pand dat het Well Core v2 Platinum certificaat behaald. Daarnaast heeft The Flow het BREEAM 4 sterren certificaat behaald met een BREEAM score van 75,31%.

LEVERINGSOMVANG

  • Ruim 4.000 m² klimaatplafond
  • Ruim 200 Invisible toevoerroosters

Meer projecten

spark gebouw ema 181128 header

SPARK

De transformatie van kantoorgebouw SPARK resulteert in het behalen van energielabel A.

8v4a3084 klein

Edge Olympic

Voor project EDGE Olympic heeft HC KP ruim 4.000 m² C-bandrast...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant