Koven en zetwerken

Altijd een passende oplossing voor úw project.

Wat zijn koven en zetwerken

Wanneer er verticale- of andere plafondovergangen in een pand zitten, kan HC KP hier koven of zetwerken voor leveren en monteren. Deze koven zijn altijd maatwerk en worden projectspecifiek samengesteld.

De mogelijkheden

Vaak zijn koven in een pand bouwkundig en worden deze door derden aangebracht. HC KP eindigt hier dan tegen met haar verschillende randaansluitingen. Wanneer dit niet het geval of gewenst is, kunnen wij verschillende koofoplossingen realiseren.

Vaak worden onze koven uitgevoerd in metaal, zodat de kleur en glansgraad exact afgestemd kan worden op die van het klimaatplafond. Op deze manier ontstaan er nagenoeg of geen esthetische verschillen en wordt er één uniform plafondbeeld gecreëerd. Wij lichten u graag enkele praktijkvoorbeelden toe.

Bij DOW Chemicals is er gekozen om aan de atriumzijde van het pand de klimaatplafonds te voorzien van G-vormige kaderprofielen. Vanaf het Atrium wordt er hierdoor een uniform plafondbeeld gecreëerd tussen de koven en de klimaatplafonds. 

Om de hoogtesprong tussen het klimaatplafond en het gangplafond te overbruggen is er bij The Flow een koofconstructie gemonteerd. De koof is uitgevoerd uit verzinkt plaatstaal en afgewerkt in een zwarte RAL-kleur.

Een prachtige maatwerkoplossing is gerealiseerd bij het project Gemeente Westland. Hierbij is het sheddak voorzien van metalen zetwerken, gemonteerd op 13 meter hoogte. De uiteinden van de sheddaken zijn afgewerkt met driehoekvormige ongeperforeerde zetwerken, waaronder rechthoekige geperforeerde zetwerken zijn aangebracht.

Ronde maatwerkkoven met een gipsafwerking behoren tevens tot de mogelijkheden. HC KP heeft dit gerealiseerd bij het project Mercedes te Den Haag. Deze ronde maatwerkkoven zijn aangebracht ter plaatse van enkele wanden en kasten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor koofoplossingen bij úw project? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!