Projecten met BREEAM of WELL certificaat

25 augustus 2021

Veel van de projecten waar wij bij betrokken zijn, zijn bekroond met het een internationaal BREEAM-of WELL-certificaat. Voor bedrijven is dit een mooie manier om te laten zien dat ze duurzaam bezig zijn en wij zijn blij daar een steentje aan bij te dragen!

BREEAM-NL

BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. BREEAM-NL heeft vier keurmerken. Voor nieuwbouwprojecten is er BREEAM-NL Nieuwbouw. Bestaande gebouwen worden beoordeeld met In-Use, sloopprojecten met Sloop en Demontage en complete gebieden met BREEAM-NL Gebied. Met BREEAM-NL krijg je inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van je project. De certificering bestaat uit 9 categorieën, o.a. Gezondheid, Energie en Materialen. De uiteindelijke BREEAM score wordt bepaald aan het aantal credits dat is gehaald per categorie. Een project kan scoren van Pass tot Outstanding (score ≥ 85%).

Een kleine selectie van projecten van HC KP met een BREEAM certificering

Op ons kennis en informatieplatform Climate City vindt u meer informatie over duurzaamheid. 

WELL

WELL is het eerste en enige certificeringssysteem specifiek gericht op de gezondheid en het welzijn van gebouwgebruikers. Net als bij de BREEAM certificering bestaat het systeem uit categorieën, in dit geval 11 stuks, dit zijn o.a. Lucht, Licht, Beweging, Thermisch comfort, Geluid en Mentale gezondheid. Uiteindelijk krijgt het pand een Silver, Gold of Platinum certificering. 

Een kleine selectie van projecten van HC KP met een WELL certificering

Benieuwd hoe onze klimaatplafonds een bijdrage kunnen leveren, download hier onze brochure Duurzaamheid | Circulariteit | Welzijn

Meer nieuwsberichten

dudokrealestate-header.jpg

Nieuw in opdracht:

Communiqué SIG Air Handling Nederland

Nieuwe website live