MOVE

In het pand Move Amsterdam zit de Mobility Experience van Pon. Consumenten kunnen hier zelf ervaren hoe mobiliteit er in de toekomst uit zal zien en wat dit zal betekenen voor onze samenleving.

MOVE

Locatie:
Amsterdam
Architect:
Biermanhenket
Adviseur:
Techniplan
Installateur:
Van Galen

PROJECTINFORMATIE

Het voormalige Zuidelijk Citroëngebouw is gerenoveerd tot MOVE, pal naast het Olympisch Stadion in Amsterdam. In dit pand zit de Mobility Experience van PON, dit is voor zover bekend de eerste experience in zijn soort op het gebied van innovatieve mobiliteitsveranderingen. Aan de hand van concepten van Pon-merken toont men hoe mobiliteit er in de verre toekomst uit zou kunnen zien. Elk halfjaar is er een nieuw centraal thema. Het eerste is ‘Move the city’ waarin er aandacht is voor het bereikbaar houden van dichtslibbende steden en het verduurzamen van mobiliteit.

Klimaatplafonds met een uniek design met een open structuur

Een experience waarin de toekomst centraal staat vraagt om een binnenklimaattechnische oplossing die hier naadloos op aansluit. 

Voor het regelen en handhaven van een optimaal binnenklimaat in Move is gekozen voor het toepassen van klimaatplafonds. Echter, de betrokken architecten (QuA, Bronsvoort Blaak en Bierman Henket) hadden specifieke wensen ten aanzien van het design waarbij zichtbaarheid van techniek in een open structuur centraal moest staan.

Samen met de productspecialisten van HC KP is uiteindelijk gekozen om als basismateriaal strekmetaal te kiezen, waarbij de watervoerende, koperen klimaatelementen aan de zichtzijde van het plafond aangebracht moesten worden. De strekmetalen plafonds zijn in diverse kleuren uitgevoerd, waarbij de koperen watervoerende elementen ongelakt werden uitgevoerd: het unieke “omgekeerde” klimaatplafond was geboren. HC KP heeft het design verder doorontwikkeld waardoor essentiële parameters zoals koelcapaciteit en comfort gewaarborgd zijn.

LEVERINGSOMVANG

Leveringsomvang MOVE:

  • 2.100 m2 lamellen klimaatplafonds
  • 1.000 m2 maatwerk eilanden met koperenactivatie aan de zichtzijde.
  • Activent luchttoevoersysteem van Inatherm tussen de eilanden

Leveringsomvang noordelijk Citroëngebouw; ‘The Garage’

Meer projecten

Human Total Care

Klimaatplafonds van HC KP dragen bij aan het voor het eerst behalen in Nederland van De WELL Gold certificering, voor...

Stedin

HC KP heeft voor het renovatieproject Stedin haar duurzame&nbs...

Neem contact op!

Meer over HC KP?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!