Mobility Experience van Pon

Move is de nieuwe Mobility Experience van Pon in Amsterdam. Consumenten kunnen hier zelf ervaren hoe mobiliteit er in de toekomst uit zal zien en wat dit zal betekenen voor onze samenleving.

Mobility Experience van Pon

Locatie:
Amsterdam
Architect:
Biermanhenket
Adviseur:
Techniplan
Installateur:
Van Galen

Pon's Mobility Experience

Move is gevestigd in het voormalige Zuidelijk Citroëngebouw, pal naast het Olympisch Stadion in Amsterdam. Move is voor zover bekend de eerste experience in zijn soort op het gebied van innovatieve mobiliteitsveranderingen. Aan de hand van concepten van Pon-merken toont men hoe mobiliteit er in de verre toekomst uit zou kunnen zien. Elk halfjaar is er een nieuw centraal thema. Het eerste is ‘Move the city’ waarin er aandacht is voor het bereikbaar houden van dichtslibbende steden en het verduurzamen van mobiliteit.

Klimaatplafonds met een uniek design met een open structuur

Een experience waarin de toekomst centraal staat vraagt om een binnenklimaattechnische oplossing die hier naadloos op aansluit. 

Voor het regelen en handhaven van een optimaal binnenklimaat in Move is gekozen voor het toepassen van klimaatplafonds. Echter, de betrokken architecten (QuA, Bronsvoort Blaak en Bierman Henket) hadden specifieke wensen ten aanzien van het design waarbij zichtbaarheid van techniek in een open structuur centraal moest staan.

Samen met de productspecialisten van HC KP - onderdeel van de HC Groep - is uiteindelijk gekozen om als basismateriaal strekmetaal te kiezen, waarbij de watervoerende, koperen klimaatelementen aan de zichtzijde van het plafond aangebracht moesten worden. De strekmetalen plafonds zijn in diverse kleuren uitgevoerd, waarbij de koperen watervoerende elementen ongelakt werden uitgevoerd: het unieke “omgekeerde” klimaatplafond was geboren. HC KP heeft het design verder doorontwikkeld waardoor essentiële parameters zoals koelcapaciteit en comfort gewaarborgd zijn.

Ervaar de toekomst zelf...

Na binnenkomst in het hoofdgebouw lopen bezoekers door naar de Mobility Experience. Hier laat Move haar bezoekers als het ware in een tijdmachine stappen. Aan de hand van concepten van Pon-merken toont men hoe mobiliteit er in de verre toekomst uit zou kunnen zien. Elk halfjaar is er een nieuw centraal thema. Het eerste is ‘Move the city’ waarin er aandacht is voor het bereikbaar houden van dichtslibbende steden en het verduurzamen van mobiliteit.

Het verhaal wordt niet alleen uitgelegd op schermen en touch tables, bezoekers kunnen de toekomst bovenal zelf ervaren. Zo is er een futuristische testopstelling met Gazelle branded fietsen. Bezoekers fietsen hier een wedstrijd tegen elkaar. Op het grote scherm dat voor je staat, trap je door de stad van de toekomst. Je stuurt door je gewicht te verplaatsen. De fiets is geschikt voor volwassenen én kinderen. Een andere experience is Sedric, een autonoom vervoersconcept van Volkswagen. Je neemt plaats in een cabine en laat je vervolgens in een Sedric door de stad van de toekomst rijden. Drones vliegen om je heen. Slechts de plantsoenen en Amsterdamse grachten doen je denken aan de huidige tijd.

Zelf Move én dus de toekomst ervaren? Klik hier voor meer informatie en gratis tickets!

Meer projecten

De Curve

Met de levering van klimaateilanden en geïntegreerde LED-integratie-armaturen draagt HC KP succesvol bij aan het...

Technohal | Universiteit Twente

HC KP leverde voor project Technohal 4.000 stuks maatwerk klimaatei...

Neem contact op!

Meer over HC KP?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!