RICHEMONT AMSTERDAM

Renovatie van 3 grachtenpanden, waarbij veel aandacht was voor het verbeteren van het binnenklimaat.

RICHEMONT AMSTERDAM

Architect:
M+R interior architecture
Adviseur:
Huisman en van Muijen
Installateur:
Vetim B.V.

PROJECTINFORMATIE

Midden in het centrum van Amsterdam staat het pand van Richemont Amsterdam. Het kantoor, wat uit 3 grachtenpanden bestaat, was toe aan een renovatie. Waarbij er veel aandacht werd geschonken aan het verbeteren van het binnenklimaat.

Richemont is een van oorsprong Zwitsers bedrijf en verkoopt onder andere juwelen en horloges van diverse merken. De producten worden verkocht in eigen Maisons en zitten in diverse landen.

HC KP heeft voor deze renovatie metalen klimaatplafonds en klimaatplafondeilanden geleverd en gemonteerd. Deze zijn uitgevoerd met een verdekte ophangconstructie en op de geperforeerde plafondpanelen zijn Invisible luchttoevoerroosters gemonteerd.

UITDAGING

Tijdens dit project was het een logistieke uitdaging om alle materialen naar binnen te brengen, omdat het een renovatie van drie monumentale grachtenpanden in het centrum van Amsterdam betrof. De logistieke situatie is aan de voorkant met alle partijen goed afgestemd en doorgesproken, waardoor het in de bouwperiode soepel is verlopen.

Het monteren van de klimaatplafonds was voor de monteurs van HC KP een hele uitdaging. Er was zeer weinig ruimte boven de plafonds aanwezig, mede door de bestaande balken in de oude gebouwen en de technische installaties. Door een goede afstemming met alle partijen is een mooi eindresultaat behaald.

Meer projecten

Mercedes-Benz

HC KP leverde voor de verbouwing van de Mercedes-Benz Flagshipstore in Den Haag een scala aan klimaatplafon...

WTC Utrecht

Met maar liefst 20.000 m² klimaatplafond heeft HC KP posi...

Neem contact op!

Meer over HC KP?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!