hckp gemeentehuiswestland header2

MAATWERK

Alles is mogelijk!

UW PARTNER VOOR MAATWERK

Een groeiende vraag in de markt zijn maatwerkoplossingen. Hiervoor hebben we gedurende de jaren een goed gevulde portfolio van maatwerkoplossingen ontwikkeld.

HC KP is uw specialist met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en installeren van een uitgebreid portfolio maatwerkoplossingen. Wij lichten u graag een aantal maatwerkoplossingen toe. 

Uniek kleurenplafond
Voor het project European Pattent Office is de wens uitgesproken om de onderste verdieping van het pand te voorzien van een kleurenplafond waarin alle kleuren van de EU-landen zijn verwerkt. Door alle unieke paneelposities was dit een mooie uitdaging.

Om meer zonlicht toe te laten in de ruimte is er voor gekozen om het plafond aan de gevel schuin te monteren en een overgang te maken van het horizontale plafond naar het schuine plafond. Het resultaat mag er zijn.

Waaiervormig trapeziumplafond
HC KP heeft bij veel projecten, waarbij de buitengevel een kromming heeft, een maatwerk klimaatplafond aangebracht. U kunt hierbij denken aan het hoofdkantoor van Albert Heijn, het hoofdkantoor van de Rabobank en het Hoofdkantoor van Heembouw. Bij veel projecten wordt een hoge mate van flexibiliteit gewenst, hierdoor wordt veelal gekozen voor een C-bandraster plafond.

Op de onderstaande foto van Heembouw kunt u zien dat de bandrasters waaiervormig zijn gemonteerd en dat er trapeziumvormige plafondpanelen zijn toegepast. Hierdoor volgt het plafond de contouren van het gebouw, daarnaast is bij dit project het plafond vrijhangend van de gevel gemonteerd.

Sheddak met metalen plafondafwerking en zetwerken
Een uniek staaltje maatwerk bij Gemeentehuis Westland. Het sheddak is voorzien van een metalen plafondafwerking, gemonteerd op 13 meter hoogte, voorzien van uitvalbeveiliging. In het plafond is een hoekverdraaiiing aangebracht met geïntegreerde LED-lichtlijnen. Daarnaast is er in de lengterichting een voeg gerealiseerd tussen de plafondpanelen.

De uiteinden van de sheddaken zijn afgewerkt met driehoekvormige ongeperforeerde zetwerken, waaronder rechthoekige geperforeerde zetwerken zijn aangebracht. Hierdoor is een uniforme uitstraling gecreëerd bij zowel de klimaatplafonds, de sheddak afwerking als bij de overige zetwerken. 

Maatwerk klimaatplafond voorzien van metalen voegen
Naar aanleiding van een bezoek van MVSA Architecten aan het hoofdkantoor van de HC Groep te Waalwijk is er voor het project The Flow gekozen voor de combinatie tussen een bandraster- en een verdekt systeem. Daarbij zijn er twee aanvullende wensen doorgevoerd, het bandraster is namenlijk terugliggend gemonteerd en tussen de plafondpanelen is een voeg voorzien. De pendelarmaturen zijn afgehangen tussen de plafondpanelen.

Doordat de armaturen ook het plafond belichten is de gewenste voeg volledig uitgevoerd in staal. Om de voeg goed tot zijn recht te laten komen heeft deze dezelfde diepte als het terugliggende bandraster. De voeg is net zoals het volledige klimaatplafond in RAL 7037 gepoedercoat. De combinatie van al deze oplossingen resulteert in een uniek plafondeffect. 

Gebogen Plafond
Soms vraagt de architectuur van een gebouw om een gebogen plafond, wat best een uitdaging kan opleveren. In dat geval kan HC KP ook de bandrasterprofielen walsen en het totale klimaatplafond gebogen aanbrengen voor een unieke en esthetisch hoogwaardige uitstraling. Bekijk het voorbeeld van onze oplevering in project Avans Breda, waarbij het plafond gebogen is aangebracht met een hoogteverschil van totaal maar liefst +- 3 meter.

ANDERE MAATWERKOPLOSSINGEN

Naast maatwerkoplossingen voor gesloten klimaatplafonds hebben wij ook vele maatwerkoplossingen gerealiseerd voor kimaatplafond eilanden. Benieuwd naar deze oplossingen? Bekijk ze hier

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

pandhcgroepwaalwijknr19. klein vierkant