MAATWERK

Alles is mogelijk!

UW PARTNER VOOR MAATWERK

Een groeiende vraag in de markt zijn maatwerkoplossingen. Hiervoor hebben we gedurende de jaren een goed gevulde portfolio van maatwerkoplossingen ontwikkeld.

Door de uitgebreide kennis van systemen en technieken heeft HC KP dé maatwerkoplossing voor uw project. Wij lichten u graag een aantal maatwerkoplossingen toe. 

Kadereilanden met afgeronde hoeken
Voor het project De Nederlandsche Bank is er gekozen voor klimaatplafondeilanden voorzien van een kader met maatwerk afgeronde hoeken. De architect heeft de radius van de hoek bepaald waarop HC KP het G-kaderprofiel heeft aangepast. De plafondpanelen zijn ter plaatse van de ronde hoek met dezelfde radius uitgesneden middels een laser. Om voldoende stijfheid te creëren in de hoeken is fabrieksmatig een extra profiel in de ronding gelast. 

Het was voor de collega's van HC KP een enorme uitdaging om dit plafondeiland binnen de minimale toleranties te realiseren. In de mock-up ruimte op het hoofdkantoor van de HC Groep te Waalwijk is een eerste mock-up (proefplafond) opgehangen. De totale inspanning die door alle betrokken partijen is geleverd heeft geresulteerd in een prachtig eindresultaat met een zeer chique uitstraling. 

Maatwerk eilanden 'op zijn kop' gemonteerd
De gerenoveerde Citroëngebouwen gelegen bij het Olympisch stadion te Amsterdam zijn beide door HC KP voorzien van klimaatplafonds. In het Zuidgebouw heeft PON Automotive zich gevestigd, dit project heet MOVE. Het unieke plafondontwerp is tot stand gekomen naar aanleiding van een bezoek van de architecten aan het hoofdkantoor van de HC Groep te Waalwijk. Bij dit bezoek zijn diverse klimaatplafonds aanschouwd en is er gebrainstormd over de  gewenste oplossing.

Een klimaatplafond 'op zijn kop' monteren is de wens van de architect, waarbij men door het plafondeiland heen wil kijken en waarbij de koperen klimaatelementen bewust eruit moeten springen. Na vele testen en diverse proefplafonds is een waanzinnig eindresultaat gerealiseerd. 

Er is gekozen om strekmetaal te kiezen als basismateriaal van de plafondeilanden, waarbij de koperen klimaatelementen ongelakt zijn uitgevoerd en bewust aan de onderzijde zijn gemonteerd. Aangezien dit unieke product nog nooit eerder is gemaakt zijn in opdracht van HC KP bij onafhankelijke instanties diverse testen uitgevoerd waardoor essentiële parameters zoals koelcapaciteit en comfort gewaarborgd zijn. 

Industriële eilanden afgestemd op het betondek
Bij de Technohal, gelegen op de universiteit van Twente, zijn maatwerk plafondeilanden gemonteerd. De wens van de architect is dat de huidige dek, met haar karakteristieke opbouw voorzien van ronde hoeken, behouden en zichtbaar blijft.

HC KP heeft onder het plafonddek haar plafondeilanden afgestemd op de afmetingen van het beton. De radius van de plafondeilanden is afgestemd op de radius van het beton. De eilanden zijn deels verzonken gemonteerd in de betonnen 'broodjes’.

Doordat de verdeelleidingen, welke zijn aangesloten op de klimaateilanden, onder het beton gemonteerd zijn, hebben we de plafondeilanden voorzien van uitsparingen in de langskant van het eiland. Daarbij is de sparing afgerond in de hoeken in verband met esthetische wensen. Ondanks de uitsparing in de langskanten heeft HC KP de stijfheid van het product gewaarborgd. Deze unieke maatwerk plafondeilanden zijn in de centrale hal gemonteerd op een hoogte van maar liefst 16 meter.

Driehoekvormig Hybridair klimaateiland
U lees het goed, een Hybridair klimaateiland in een driehoeksvorm. Dit heeft HC KP gerealiseerd bij het project MM25. Bij dit project zijn voornamelijk traditionele Hybridair klimaateilanden toegepast. Voor de hoekvertrekken is ervoor gekozen om de vorm van de Hybridair klimaateilanden de vorm van de gevel te laten volgen. 

ANDERE MAATWERKOPLOSSINGEN

Naast maatwerkoplossingen voor klimaatplafondeilanden hebben wij ook vele maatwerkoplossingen gerealiseerd voor gesloten klimaatplafonds. Benieuwd naar deze oplossingen? Bekijk ze hier.

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!