Royal FloraHolland

Royal FloraHolland is al meer dan honderd jaar dé internationale marktplaats en kennispartner voor de wereldwijde business-to-business sierteeltmarkt.

Royal FloraHolland

Locatie:
Aalsmeer
Architect:
Paul de Ruiter Architects
Installateur:
Vink Installatiegroep BV
Aannemer:
BAM Bouw en Techniek

Projectinformatie

Per dag vinden bij Royal FloraHolland ruim 100.000 transacties plaats met meer dan 30.000 verschillende soorten bloemen en planten. Door de digitalisering van de markt neemt het veilen op locatie van Royal FloraHolland af en verandert het bedrijf steeds meer in een wereldwijd digitaal aanbodsplatform.  

Het uitgangspunt was om het bestaande kantoor Zuidzicht in Aalsmeer te renoveren en uit te breiden met circa 5.000 m² tot één functionerend kantoor met een iconische uitstraling. HC KP is erg vroeg betrokken in het ontwerptraject om er zorg voor te dragen dat de klimaattechniek, luchtverdeeltechniek en LED verlichting naadloos op elkaar aansluiten. Het bouwteam, onder andere Paul de ruiter Architects, heeft in het voortraject een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de HC Groep welke dient als showroompand.

In het project zijn 2 verschillende perforaties aangebracht in de klimaatplafonds. In de bestaande bouw is gekozen voor een bandraster plafond met relatief kleine plafondpanelen. Er is gekozen om deze  panelen te voorzien van een rechte perforatie met een grotere gatdiameter waarop de Invisible oplegroosters toegepast kunnen worden, de panelen zijn rondom voorzien van een ongeperforeerde rand.

Door de gebogen gevel in de nieuwbouw is gekozen voor een bandrasterplafond waarbij de constructieprofielen waaiervormig, haaks op de gevel, zijn gemonteerd. De plafondpanelen zijn hierdoor geproduceerd in een trapeziumvorm waardoor deze netjes aansluiten op de waaiervorm van de bandrasterconstructie. Er is bewust gekozen om in het nieuwe gedeelte van het pand een andere perforatie te gebruiken als in het bestaande gedeelte. Deze diagonale perforatie, heeft een kleine gatdiameter en is door de zijkant van het paneel gezet.  

HC KP heeft voor de verlichting sparingen opgenomen in de plafondpanelen, waardoor deze netjes in het plafond zijn geïntegreerd. Daarnaast zijn Invisible oplegroosters geleverd en gemonteerd in het bestaande gedeelte. In het nieuwe gedeelte van het kantoorgebouw zijn VFC wervelroosters geleverd en gemonteerd. Barcol-Air heeft de overige luchtverdeelcomponenten geleverd in het kantoor, hierbij kunt u denken aan CAV-systemen bij de Invisible roosters en VAV-systemen bij de wervelroosters.

LEVERINGSOMVANG

  • Ruim 3.700 m² bandrasterplafond,
    waarvan ruim 1.100 m² trapezium plafond
  • Ruim 135 Invisible toevoerroosters
  • VFC wervelroosters 

Meer projecten

The Edge

Met een BREEAM score van 98,4% is The Edge, gelegen aan de Zuidas van Amsterdam, het meest duurzame gebouw ter w...

SPARK

De transformatie van kantoorgebouw SPARK resulteert in het beh...

Neem contact op!

Meer over HC KP?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!