Stedin

HC KP heeft voor het renovatieproject Stedin haar duurzame HYBRIDAIR klimaateilanden mogen leveren.

Stedin

Locatie:
Utrecht
Architect:
Nijhuis Architectuur
Aannemer:
Koninklijke Woudenberg
Installateur:
Van Galen Rotterdam

PROJECTINFORMATIE

Bij het project Stedin te Utrecht is een gedeelte van het pand gesloopt en is het restdeel gerenoveerd. HC KP heeft in opdracht van Van Galen circa 300 HYBRIDAIR klimaateilanden tegen het betonnen dek mogen leveren en monteren. Hierdoor wordt bewust een ruwe en industriële look gecreëerd, gecombineerd met een zeer behaaglijk werkklimaat.

UITDAGING

Het ontwerp van de Hybridair eilanden was een uitdaging bij dit project. De samenstelling van het eiland moest voldoen aan zéér hoge eisen qua geluidsabsorptie aangezien het betonnen plafond niet is afgewerkt met akoestisch materiaal. Daarnaast is in de Hybridair eilanden een sprinklerinstallatie geïntegreerd. In de beperkte inbouwhoogte van de Hybridair is de luchttoevoer, waterleidingen, activatie, geluidsabsorptie, elektra bekabeling en een sprinkler verwerkt. Door de goede en nauwe samenwerking met de betrokken bouwpartners is voldaan aan alle eisen en wensen!

Door de vorm van het pand was het kruisen van kanalen niet overal mogelijk. Om toch alle Hybridair eilanden te kunnen voorzien van een luchtaansluiting is in enkele gevallen een gedeelte van de Hybridair uitgevoerd als een ‘dummy’ waarbij het kanaal kruist, dwars door de Hybridair. Aanvullende voorzieningen en inwendig aangebrachte verstevigingen in deze dummy delen hebben ervoor gezorgd dat overal een strak eindproduct is aangebracht met een uniform uiterlijk.

Leveringsomvang

  • Circa 300 HYBRIDAIR klimaateilanden

Meer projecten

Expeditors

HC KP heeft in opdracht van HOMIJ Technische Installaties ruim 5.000 m² klimaatplafonds mogen leveren en mo...

Erasmus ziekenhuis

Klimaatplafonds van HC KP zorgen voor een aangenaam binnenklimaat i...

Neem contact op met HC KP!

Passend advies nodig?

Vragen over onze klimaatsystemen of totaaloplossingen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!